Video: Fedor pomeo konkurenciju na Sambo prvenstvu

NAJBOLJI svjetski MMA borac Rus Fedor Emelianenko pomeo je konkurenciju na ruskom Combat Sambo Championshipu koji se 7. i 8. ovog mjeseca održao u St. Petersburgu. Sambo ili u prijevodu samoobrana bez oružja, ruska je borilačka vještina razvijena kao spoj tehnika iz boksa, kick boxinga, juda i jiu-jitse, a koriste je prije svega ruski vojni specijalci.

Portal Profightstore.com javlja kako je suparnik našeg Cro Copa i vlasnik Prideovog pojasa doslovno razbio svu konkurenciju i tri borbe završio za manje od dvije minute. Prvog protivnika, Nikojala Cukanova, svladao je zahvatom za 35 sekundi, za drugog mu je trebalo samo 10 sekundi, a u finalu je za minutu i 10 sekundi porazio sunarodnjaka Stanislav Shushka.

Kako Emelianenko nije uspio naći zajednički jezik s američkom MMA organizacijom UFC, još uvijek je nepoznato ime njegovog sljedećeg protivnika, ali niti termin i mjesto njegove sljedeće borbe. Moćni Rus ima gotovo savršen profesionalni score, a jedini poraz mu je još davne 2000. godine nanio Japanac Tsuyoshi Kohsaka nakon prekida zbog nezgodne posjekline.

M.P.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.