VIDEO Fenomenalni rookie blokadama uništio Nuggetse, Jokić ga cijelu večer izbjegavao

Foto: Profimedia

FANTASTIČNI rookie Oklahoma City Thundera Chet Holmgren u okršaju protiv Nikole Jokića i Nuggetsa bio je vrlo blizu prvog triple-doublea karijere, postigavši 17 poena, 11 skokova i čak devet blokada u uzbudljivoj pobjedi svoje momčadi 118:117 u Denveru. Time je popravio svoj najbolji učinak iz druge utakmice karijere, kad je protiv Clevelanda imao sedam blokada.

Nije cijelo vrijeme čuvao Jokića, ali kad je bio zadužen za njega, dvostruki MVP lukavo ga je izbjegavao i prosljeđivao loptu suigračima, pa je završio s 24 poena, šest skokova i 12 asistencija, a većinu poena postigao je kad je imao drugog čuvara. Holmgren je i njega nekoliko puta zaustavio, ali većinom su stradali ostali Nuggetsi.

Denver je vodio većim dijelom utakmice, ali Jokić je propustio potvrditi pobjedu, promašivši tricu 14 sekundi prije kraja, što je ostavilo priliku Thunderu da "ukrade" pobjedu, a upravo to je učinio Shai Gilgeous-Alexander pogotkom sekundu prije kraja. Jedan od glavnih Jokićevih konkurenata u ovogodišnjoj utrci za MVP-ja završio je s 25 poena, osam skokova i šest asistencija.

Jokić je nakon prvog okršaja s Holmgrenom konstatirao da se mršavi rookie "mora udebljati", ali ovaj je put puno pohvalnije govorio o njemu i poručio mu da se ne treba fokusirati samo na utrku za novaka godine s Victorom Wembanyamom jer može puno više od toga napraviti u karijeri.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.