VIDEO Grčka izborila vjerojatno povijesnu pobjedu, ali slavlje je u znaku tragedije

Screenshot: SportKlub

GEORGE BALDOCK (31), Englez koji je igrao kao desni bočni za Panathinaikos i reprezentaciju Grčke, iznenada je umro prije pet dana. Pronađen je mrtav u bazenu kuće u Ateni. Tragična koincidencija je da se to dogodilo neposredno prije utakmice njegovih zemalja na Wembleyju u sklopu drugog, B razreda Lige nacija.

Cijeli meč u krcatom nogometnom hramu bio je posvećen Englezu koji je igrao za Grčku

Naravno, cijeli meč u hramu engleskog nogometa bio je posvećen Englezu koji je igrao za Grčku. Prije utakmice prigušena su svjetla na krcatom stadionu, a preko 70 tisuća ljudi stajalo je u tišini dok je semafor prikazivao pokojnika kako plješće noseći dres reprezentacije Grčke. 

Gosti su izveli pothvat prvi put u povijesti pobijedivši Englesku, 2:1. Naravno, činjenica da su senzaciju izveli na Wembleyju, i to odmah nakon smrti Engleza koji je igrao za Grčku, dala je dodatni emotivni začin ovom čudu. Golove za povijesnu senzaciju dvostruki strijelac Vangelis Pavlidis i suigrači slavili su visoko podižući Baldockov dres, što možete pogledati OVDJE

Pirej je pobjedu nad Irskom također slavio plačući za Baldockom

Pet dana kasnije nezaustavljiva Grčka je pobijedila i petu utakmicu zaredom. U Pireju je u četvrtom kolu skupine slavila 2:0 protiv Irske golovima Anastasiosa Bakasetasa (48) i Petrosa Mantalosa (90+1). Grčka sada ima 69 posto šanse zadržati prvo mjesto na kraju i tako osigurati proboj u elitni, A razred Lige nacija.

Možda još važnije za Grčku je što je sada na 99.8 posto šanse da se zahvaljujući sjajnim rezultatima u Ligi nacija popne u drugu jakosnu skupinu ždrijeba kvalifikacija za SP 2026. No sve će biti jasnije nakon velikog duela Grčke i Engleske u Ateni 14. studenog. Grčkoj treba samo bod kako bi osigurala promociju u Ligu A. 

Ipak, Grcima je sve to sada u drugom planu. Sve uspjehe i pobjede posvećuju i slave uz uspomenu na Baldocka. Tako su i strijelci golova za trijumf nad Irskom zgoditke slavili skidajući crni povez s ruke, ljubeći ga i pokazujući prema nebu. To možete pogledati OVDJE

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.