VIDEO Haaland namjerno pogodio igrača Arsenala loptom u glavu. Wright: Kukavica

Screenshot: Arena Sport

MANCHESTER CITY i Arsenal odigrali su 2:2 na stadionu Etihad u derbiju petog kola engleske Premier lige. City je poveo pogotkom Erlinga Haalanda u devetoj minuti, a potom je Rodri, jedan od najboljih igrača, zbog ozljede morao napustiti igru u 21. minuti. Arsenal je okrenuo do kraja prvog dijela golovima Riccarda Calafiorija u 22. i Gabriela Magalhaesa u 46. minuti.

Londonski klub je u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena ostao s desetoricom na terenu jer je Leandro Trossard dobio drugi žuti karton. City je pritiskao u drugom poluvremenu te je John Stones zabio tek u 98. minuti za remi. Erling Haaland otrčao je po loptu, a zatim njome u glavu pogodio braniča Arsenala Gabriela, koji je u tom trenutku dresom prekrio lice.

VIDEO: Arena Sport

Gabriel se ne sjeća da ga je Haaland pogodio

Utakmica je bila napeta ne samo u rezultatskom smislu. Bilo je nekoliko rasprava i naguravanja, pa tako i nakon izjednačujućeg pogotka u završnici utakmice. Haaland je namjerno pogodio Gabriela u glavu, ali neće biti sankcioniran jer je VAR ocijenio da za time nema potrebe. Brazilski branič rekao je kako se ne sjeća da ga je Norvežanin pogodio.

"Ne, ne sjećam se. To je normalno, čestitam im na izjednačenju. To je bila bitka, rat. Provokacije su normalne u nogometu, one su dio igre. Sada je utakmica gotova. Čekamo ih da dođu k nama", rekao je Gabriel, prenosi Mirror.

Umirovljeni napadač Arsenala Ian Wright, danas stručni komentator, opisao je Haalanda kao "kukavicu". "Haaland je pogodio Gabriela u glavu dok nije gledao i dok je bio okrenut leđima, to je kukavički potez", rekao je 60-godišnji Wright, koji je od 1991. do 1996. nosio dres Arsenala

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.