VIDEO Haaland pogodio stativu. Slijedio je Arnautovićev show za kaos na vrhu skupine

Foto: Profimedia

ERLING HAALAND briljantnu formu ove sezone potvrdio je u četvrtak povijesnim pothvatom u reprezentaciji Norveške. Za domaću pobjedu 3:0 nad Slovenijom u Ligi nacija postigao je dva gola. Tako je u tek 36. nastupu za nacionalnu momčad došao do čak 34 gola i postao najbolji strijelac u povijesti norveške reprezentacije. Ionako impresivan pothvat još većim čini to što ga je Haaland ostvario u 24. godini i što je srušio rekord Jorgena Jovea još iz 1937. godine.

Tri dana kasnije goropadni Haaland poveo je Norvešku kod Austrije i činilo se da će u 6. minuti dovesti goste u vodstvo. Dobro je primio loptu te pucao između dva suparnika na rubu kaznenog prostora. Golman je bio savladan, ali lopta je otišla u stativu, što možete pogledati OVDJE.

Svi su čekali rekordera Haalanda, ali su dočekali 11 godina starijeg rekordera

I dok su svi gledali i čekali Haalanda, dočekali su 11 godina starijeg asa domaćih. Marko Arnautović, rekorder po broju nastupa za Austriju (120) je s dva gola protiv Norveške došao do ukupno 39 te se na drugom mjestu približio golgeterskom rekorderu Toniju Polsteru (47).

Arnautović je protiv Norveške pogodio za 1:0 i 2:1, ali je prvi gol prekrasan i možete ga pogledati OVDJE, kao i one koje su u drugom poluvremenu postigli Lienhart, Posch i Gregoritsch za uvjerljivo slavlje Austrije. Nakon četiri kola u ovoj grupi, u drugorazrednoj Ligi B Lige nacija je drama jer Norveška, Austrija i Slovenija, koja je pobijedila Kazahstan 1:0, sada imaju po sedam bodova.

Na kraju će prvoplasirana reprezentacija izboriti plasman u elitnu, A Ligu nacija. Drugoplasirana ide u doigravanje za viši rang. Selekcija na trećem mjestu ide u baraž za opstanak u ovom rangu, dok će četvrta ispasti u treći, C razred. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.