Video - Hajduk dovodi zakletog Grobara: "Bježao sam iz Austrije na stadion JNA"

ILČO NAUMOSKI, 25-godišnji makedonski reprezentativac, vrlo je blizu Poljuda. Spominje se, naime, kao jedno od izglednih pojačanja napada u kojem Hajduku nedostaje moći i raznolikosti. Životna priča vrsnog nogometaša, koji bi za Hajduk zaista bio pojačanje, prilično je posebna. Rođen je u Prilepu, ali je s roditeljima vrlo rano krenuo trbuhom za kruhom. Stigli su u Austriju, gdje Ilčo odmah pronalazi mjesto u juniorskoj školi Rapida.

"Ostao sam u Rapidu deset godina. Teško je to opisati, ali zaista je teško biti stranac u Rapidu, to je poseban klub. No, ja sam uspio iako mi je stari radio na baušteli. Na kraju, ipak su neki drugi morali igrati ispred mene, pa je stari podignuo kredit i otkupio moj ugovor", prisjeća se Ilčo svojih nogometnih početaka u bečkom Rapidu, gdje se nazabijao golova i stekao nogometno ime.

Otišao je u GAK i sa 17 godina okitio se naslovom prvaka. Ilčo je i najmlađi igrač u povijesti koji je zaigrao za seniorsku reprezentaciju Makedonije. Zabio je gol za pobjedu nad Škotskom u kvalifikacijama za SP, zabio je i Pletikosi u Skopju, u našem jedinom porazu u kvalifikacijama za Euro.

Najskuplji igrač Mattersburga

Skrasio se u Mattersburgu, gdje je i legendarni Goce Sedloski. Ugovorom je vezan još desetak dana, do 30. lipnja. i Hajduk bi u ovom slučaju zaista mogao profitirati. No, ostaje vidjeti kako će se Mattersburg postaviti. Čudno je da svom najboljem strijelcu i najskupljem igraču (oko 800 tisuća eura prema podacima Transfermarkta) još nisu ponudili novi ugovor.

S druge strane, klub koji je prošle sezone jedva spasio opstanak u austrijskoj Bundesligi, sigurno ne zadovoljava apetite potentnog napadača. Hajduk bi trebao brzo reagirati, ali ostaje vidjeti kako će navijači prihvatiti izljev emocija Naumoskog prema beogradskom Partizanu. Naime, u videu koji prilažemo, osim što kao svaki pravi Makedonac sa suzom u oku priča o Toši Proeskom, Ilčo priznaje da mu je Partizan "jedna od najvažnijih stvari u životu".

"Čak sam ovdje u Austriji skupljao žute i crvene kartone, kako bih mogao ići na večiti derbi."

D.R.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.