VIDEO Hrvat i dalje briljira, zabio je 17. gol sezone. "Jedno od pojačanja godine"

Foto: Profimedia

DALLAS FC pobijedio je Kansas Sporting City 2:1 u susretu MLS-a odigranom u noći sa subote na nedjelju po srednjoeuropskom vremenu. Dallas je poveo u 16. minuti pogotkom Petra Muse, kojem je asistirao Španjolac Asier Illarramendi. Hrvatski napadač primio je loptu desnom nogom, a zatim lijevom iz voleja pogodio kut gostujućeg gola.

Bio mu je to 17. pogodak u 33. utakmici za Dallas. Od te fantastične brojke 16 je postigao u sklopu MLS-a pa tako sada s Alonsom Martinezom iz New York Cityja dijeli deseto mjesto najboljih strijelaca lige. Prvi je belgijski centarfor Christian Benteke s 23 gola u dresu DC Uniteda.

Musinom formom impresioniran je Tom Bogert, američki novinar koji prati američke nogometne klubove za GiveMeSport i CBS, dok je ranije pisao za The Athletic, The Guardian i druge medije.

"Još jedan gol Petra Muse. Stvarno dobra debitantska sezona za rekordno pojačanje Dallasa. Musa ima 17 golova i tri asistencije. Neće dobiti nagradu za debitanta godine zbog drugih zvjezdanih protukandidata, ali on je jedno od najboljih pojačanja godine", napisao je Bogert na X-u.

Rekordan transfer Dallasa

Musa je početkom veljače potpisao četverogodišnji ugovor s Dallasom, koji ga je doveo iz Benfice u rekordnom transferu za taj klub iz MLS-a. Dallas je povremenog hrvatskog reprezentativca platio 9.7 milijuna eura i obvezao se da kroz razne bonuse taj transfer može iznositi i 13 milijuna.

Ranije u karijeri igrao je za Boavistu, Slaviju Prag, Slovan Liberec, Viktoriju Zizkov, Inter Zaprešić i Zagreb. Portugalski mediji isticali su da Musa više nije želio biti Benficin džoker s klupe pa je tražio klub u kojem će biti prva opcija kako bi se prije Europskog prvenstva nametnuo izborniku Zlatku Daliću. Na Euro, koji je Hrvatska završila nastupom u grupnoj fazi, nije bio pozvan.

Dosad je upisao šest nastupa za reprezentaciju Hrvatske te nije postigao pogodak. Posljednji put pozvan je u listopadu 2023. godine za kvalifikacijske utakmice za Euro.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.