VIDEO Hrvat je na odlasku iz Ajaxa, ali je oduševio navijače briljantnim potezom

Foto: EPA

JAKOV MEDIĆ (25) mogao bi već ovoga ljeta otići iz Ajaxa. Hrvatski stoper prošle godine napustio je St. Pauli i u transferu karijere postao igrač amsterdamskog kluba. Međutim, Ajax je odradio razočaravajuću sezonu u kojoj je ostao bez trofeja i zauzeo tek peto mjesto u Eredivisie, s time da je u jednom dijelu prvenstva bio pri samome dnu.

Medić se nije izborio za mjesto u početnih 11, već je sakupio svega devet nastupa, odnosno 607 minuta provedenih na terenu. Ove sezone je svih pet utakmica Ajaxa ostao na klupi. Ne čudi, stoga, da je spreman promijeniti sredinu iako mu ugovor vrijedi do 2028. godine. Njemački insajder Florian Plettenberg je prije tjedan dana objavio da ga Bochum smatra jednom od najvećih želja ako Brazilac Bernardo napusti klub.

Medić želi otići

Nizozemski medij Voetbal International početkom srpnja tvrdio je da se Ajax ne želi nužno riješiti Medića jer je novi trener Francesco Farioli njime zadovoljan. Međutim, to ne znači da će Medić biti član startne postave. Upravo suprotno, Nizozemci tvrde da bi hrvatski stoper u ovoj sezoni trebao čekati priliku s klupe što se zasad pokazuje točnim, a što se njemu ne sviđa te je spreman napustiti klub.

Medić je rođeni Zagrepčanin koji je igrao za mlađe uzraste Hrvatskog dragovoljca, Zagreba i Istre te za Lučko i Vinogradar prije nego je 2018. godine otišao u Nürnberg. Kasnije je nastupao i za Wehen Wiesbaden te St. Pauli. Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na dva milijuna eura.

Oduševio čudesnim potezom na treningu

Iako nije do sada ove sezone sudjelovao na službenim utakmicama ipak je uspio oduševiti navijače Ajaxa nevjerojatnim potezom na treningu. Ajax je na službenom Instagram profilu objavio video s naslovom "Zaustavite ovo, Jakov Medić" ("Stop that, Jakov Medić") gdje se vidi kako Medić upućuje udarac preko ograde s jednog trening terena na drugi, lopta pada u kazneni prostor i onda dobiva rotaciju i ulazi u gol. Navijači su u komentarima oduševljeni i komentiraju da mu se treba dati prilika ili da mu je vrijednost upravo porasla za četiri milijuna eura.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.