VIDEO Hrvatski borac pred debijem u UFC-u. Moldavac mu urlao u lice na sučeljavanju

Screenshot: UFC YouTube

HRVATSKI borac poluteške kategorije Ivan Erslan (32) u subotu će se boriti protiv Iona Cutelabe (30) na UFC-ovoj priredbi u Accor Areni u Parizu. Erslanu će to biti debitantski meč u najpoznatijoj borilačkoj organizaciji, a u petak je odradio sučeljavanje s moldavskim borcem, kojeg zovu The Hulk. U skladu s izgledom stripovskog lika, Cutelaba je 2017. godine na vaganje za meč s Jaredom Cannonierom došao obojen u zeleno.

Erslan se na pozornicu pred vaganje popeo s trenerom i čelnim čovjekom FNC-a Draženom Forgačem. Skinuo je majicu i ogrnuo se hrvatskom zastavom, kojem je vaga pokazala da ima 93.6 kilograma. Cutelaba je ušetao bez majice i pokazalo se da ima 93.2 kilograma.

Potom su stali jedan pred drugoga. Cutelaba je urlao, na što je Erslan ostao miran te mu je uputio par riječi, a moldavski predstavnik mu je odgovorio. Kimali su glavama, a organizatori i treneri su ih razdvojili i lagano pridržali.

Erslan je 10 od 14 pobjeda upisao nokautom

Erslan je u karijeri upisao 14 pobjeda i tri poraza uz jedan "no contest" te je najbolji hrvatski MMA borac. Posljednju borbu u sklopu organizacije KSW imao je krajem veljače, kada je nakon 54 sekunde nokautirao Bogdana Gnidka.

Borcu iz zagrebačkog American Top Teama bila je to deseta pobjeda nokautom, a ujedno mu je istekao ugovor s organizacijom u kojoj je dvaput napadao titulu prvaka i pod kojom se borio od 2019. godine.

Postat će šesti Hrvat u UFC-u, nakon Mirka Filipovića, Gorana Reljića, Igora Pokrajca, Filipa Pejića te Ivane Petrović, Mostarke koja je borilački put gradila u Norveškoj i lani debitirala u najjačoj svjetskoj promociji. Erslan je za Index dao intervju nakon što je ušao u UFC, a možete ga pročitati OVDJE.

Cutelaba je od 2016. u UFC-u

Cutelaba se od 2016. bori u UFC-u. U karijeri je upisao 17 pobjeda, deset poraza i jedan neriješen ishod. Zadnju borbu imao je u ožujku, kada je izgubio od Philipea Linsa. Od 17 pobjeda, 12 ih je ostvario nokautom.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.