VIDEO HSV čvrsto stoji uz Vuškovića nakon suspenzije. Suigrač dignuo dres u proslavi

Foto: Profimedia

U SKLOPU četvrtog kola druge njemačke Bundeslige HSV je slavio protiv Munstera 4:1. Strijelci za HSV u prvom dijelu su bili Robert Glatzel u 7. minuti, Daniel Elfadli u 26. i ponovno Glatzel u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena, a za goste je smanjio Torge Paetow pogotkom u 58. minuti. Za povećanje vodstva na 4:1 je za domaćine zabio Moritz Heyer. HSV je sada na četvrtom mjestu ligaškog poretka sa sedam bodova, a gosti su ostali 15. od 18 momčadi s jednim osvojenim bodom.

Na utakmici se dogodio još jedan trenutak podrške hrvatskom igraču Mariju Vuškoviću (22) nakon što je suspendiran na četiri godine zbog korištenja dopinga. Nakon što je Glatzel zabio za vodstvo 1:0, prvo je rukama gestikulirao na broj 44 te potom i podigao dres Vuškovića u zrak kao znak podrške. Video pogotka i proslave možete pogledati ovdje.

HSV čvrsto stoji uz Vuškovića

Podsjetimo, Vušković je izbačen iz nogometa do jeseni 2026. godine. S obzirom na to da je suspendiran od studenog 2022. godine, vodit će se kao da je kažnjen izbacivanjem iz nogometa na četiri godine. Zasad nije jasno znači li to i raskid ugovora s klubom iz Hamburga, s kojim ima ugovor do 2025. godine.

Njemački mediji stalno prate ovaj slučaj, a portal Mopo donio je detalje o presudi hrvatskom nogometašu. Kako piše navedeni portal, klub će razgovarati s Vuškovićevim odvjetnicima o ovoj odluci, odnosno trebaju li presudu pokušati osporiti pred višim institucijama, poput Švicarskog saveznog suda. Međutim, pišu Nijemci, takve su akcije rijetko kad mijenjale presude.

Oglasio se HSV na klupskim stranicama

O slučaju Vušković oglasio se i klub na službenim stranicama, objasnivši što će biti njihov idući korak. "Klub i igrač mole vas za razumijevanje. HSV i Vušković privatno će razgovarati kako bi razmotrili novonastale okolnosti i odredili daljnje postupanje", piše na klupskim stranicama.

HSV24, klupski portal nekadašnjeg prvaka Europe, pisao je da je "čitav klub ostao u šoku" nakon što je presuda postala konačna. "Vušković se do samog kraja nije prestao nadati boljem ishodu", piše HSV24, a momčad je o odluci suda bila obaviještena pred početak treninga u 11 sati. Nakon što je čula za odluku o kazni, uprava kluba odlučila je otkazati trening. Igrači, navijači i cijeli klub više su se puta privatno i javno zalagali za Vuškovića i isticali njegovu nevinost, ali bezuspješno. Šok u slučaju Vuškovića bio je prevelik", piše HSV24 i dodaje da su sve ostale teme u klubu sada sporedne. 

Nakon što su njemački mediji prije četiri dana pisali da je trening koji je trebao biti u 11 sati otkazan, nešto kasnije je ipak održan, a igrači su se oko 14 sati uputili prema svlačionicama. Nekoliko stotina navijača je prisustvovalo treningu i željeli su se fotografirati sa svojim miljenicima. No, od toga nije bilo ništa. Kapetan HSV-a Sebastian Schonlau objasnio je navijačima da momčad nije raspoložena za takve stvari jer ih je potresla odluka o Vuškoviću.

Vušković: Istina i pravda više ništa ne znače

O svemu se na Instagramu oglasio i Vušković: "Jučer sam primio ovu frustrirajuću i nevjerojatnu odluku koja nema nikakve veze sa stvarnošću. Valjda živimo u svijetu gdje istina i pravda više ništa ne znače. Zato želim poslati poruku onima koji su odlučili ugroziti cijeli moj život: Nisam učinio ništa loše i neću se prestati boriti dok ne dokažem svoju nevinost. Možete biti uvjereni da ću uspjeti i vratiti se jači nego ikada. Također želim od srca zahvaliti svima koji su mi bili podrška u ovim teškim trenucima."

Mario je stariji brat najskupljeg igrača Hajduka u povijesti Luke Vuškovića (17), kojeg je Hajduk prošle godine prodao Tottenhamu, a sada je na posudbi u belgijskom Westerlou. Mario je također prošao sve mlađe uzraste Hajduka i za prvu momčad odigrao 48 utakmica. HSV ga je 2021. doveo na posudbu za 1.2 milijuna eura, a potom i otkupio za, prema podacima Transfermarkta, još tri milijuna eura. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.