VIDEO Imali su pobjedu u rukama, a onda je njihov igrač napravio neviđenu glupost

Screenshot: Twitter

VEĆ SE nekoliko velikih iznenađenja dogodilo na ovogodišnjem NCAA turniru najboljih američkih sveučilišnih košarkaških momčadi, u prvom krugu oprostile su se četiri bolje postavljene momčadi. Najveće senzacije su u prvom dijelu ždrijeba, gdje je drugopostavljena Arizona ispala od Princetona 59:55, a četvrtopostavljena Virginia od Furmana 68:67.

Posebno je dramatično bilo u potonjoj utakmici koju je naposljetku presudila šokantna greška Virginijina igrača Kiheija Clarka. Njegova momčad samo je trebala zadržati loptu do kraja, ali Clark je pod pritiskom dvojice protivničkih igrača, umjesto da sakrije loptu i pričeka da ga fauliraju, pozove time out ili doda slobodnom suigraču, napamet bacio loptu, koju su igrači Furmana presjekli, a JP Pegues pogodio tricu za pobjedu dvije sekunde prije kraja.

VIDEO: Arena Sport

Prvi krug završava danas, drugi se igra već za vikend

"Trebao sam pozvati time out ili dodati loptu desno, suigraču koji je bio slobodan, ali nisam ga vidio. Dobro su me zatvorili", rekao je razočarani tragičar Clark.

Danas se igraju posljednje utakmice prvoga kruga, u kojem su od bolje postavljenih sveučilišta dosad još ispali Texas A&M i Iowa, a drugi se igra već u subotu i nedjelju. Najboljih 16 momčadi natjecanje nastavlja idućeg petka, a najbolje četiri će na Final Four koji se održava u Houstonu od 1. do 3. travnja.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.