VIDEO Incident na derbiju. Hajdukovce vrijeđali, Marić molio navijače da se smire

Screenshot: YouTube

HAJDUK je u petak pogotkom Marka Livaje pobijedio Dinamo u šestom kolu SuperSport HNL-a. Utakmicu je na Maksimiru pratila 21 tisuća navijača, a Torcida je u završnici bakljadom uzrokovala prekid od desetak minuta. Dok se čekalo da se raziđe dim kako bi se susret nastavio, na zapadnoj tribini dogodio se incident. Snimio ga je youtuber Thogden, koji posjećuje nogometne utakmice i na toj ga platformi prati 1.82 milijuna ljudi.

Nekolicina navijača došla je na ogradu svečane lože te vrijeđala i raznim predmetima gađala predstavnike Hajduka, što se vidi na snimci youtubera. Gužva je kratko bila prikazana i tijekom televizijskog prijenosa. Također, vidljivo je da je bivši igrač Dinama, a sada njegov ambasador Silvio Marić molio navijače da se smire kako ne bi izbio još veći problem.

Thogden je, dramatično prateći što se događalo na Maksimiru, tijekom bakljade mislio da bi se utakmica mogla potpuno prekinuti. Nakratko je snimio gužvu na tribini, potom prepoznao Marića, a na kraju ga je nepoznata osoba upozorila da prestane snimati.

Dinamov prvi poraz u sezoni, Hajduk slavio u turbulentnom klupskom razdoblju

Momčad trenera Sergeja Jakirovića tako je doživjela prvi poraz u sezoni, a u utorak je u Münchenu protiv Bayerna čeka susret prvog kola Lige prvaka. Zagrebački klub trenutno je na trećem mjestu SHNL-a s 13 bodova. Hajduk i Rijeka imaju po jedan bod više.

S druge strane, Hajduku je pobjeda u derbiju došla u turbulentnom periodu. Podsjetimo, prvo je u utorak otpušten sportski direktor Nikola Kalinić, nakon čega je on održao press konferenciju na kojoj je za teško stanje u klubu i neuspjehe optužio predsjednika kluba Ivana Bilića te predsjednika Nadzornog odbora Aljošu Pavelina.

Bilić je na to uzvratio svojim obraćanjem novinarima te je odlučno demantirao Kalinićeve tvrdnje, iznijevši svoju verziju događaja. U petak je, pak, objavljeno da će Kalinića na mjestu sportskog direktora naslijediti Francuz Francois Vitali. A nakon derbija s Dinamom, Gattuso je pobjedu posvetio Kaliniću i, među ostalim, rekao da "Nikola nije lažljivac".

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.