VIDEO Istra je zbog Ademijevog igranja rukom tražila penal. Je li bio?

Screenshot: MaxSport

KONTROVERZNE sudačke odluke glavnog suca Darija Bela i njegovog video pomoćnika Luke Pajića obilježile su utakmicu Istra - Dinamo (2:2) u 10. kolu SHNL-a. Domaći su vodili 1:0 i 2:1, ali su na kraju zadovoljni bodom jer su zadnjih pola sata igrali s igračem manje nakon što im je isključen branič Stephane Keller. 

Igrači, trener i navijači Istre bijesni su na Bela nakon utakmice koju su osim drame i sudačkih odluka karakterizirale grubosti i velike tenzije. Istra ne zamjera Belu toliko isključenje njihovog igrača i penal za Dinamo, koliko to što je, kako tvrde, navlačio za goste u ostalim prilikama. Prije svega da nije kažnjavao njihove grubosti. Jedan od najvećih prigovora je na to što u 57. minuti nije dosudio jedanaesterac za Istru nakon što je pred golom Dinama loptu rukom dirao Arijan Ademi. 

Ademi je rukom blokirao suparnički udarac glavom. Slijedio je još jedan kontakt lopte i njegove ruke

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide nakon završetka svakog kola.

Na ubačaj pred gol Istre kapetan Dinama išao je ispruženom rukom. Snimka pokazuje da ga je lopta dirala po njoj, odnosno da je njome zaustavio udarac glavom Istrinog igrača Iuriea Iovua. Vjerojatno je prvi Ademijev kontakt s loptom bio s dijelom ruke koji je uz tijelo, ali slijedio je još jedan dodir lopte i Ademijeve ruke.

Svi igrači Istre u blizini tražili su od Bela da dosudi kazneni udarac za njih. Osječki sudac zatražio je pomoć VAR-a, ali nakon njegove tihe provjere nije otišao provjeriti situaciju na monitor, nego je pokazao da se igra nastavi. 

To se dogodilo pri vodstvu Istre 2:1, pa u Puli govore kako je umjesto najveće prilike za povećanje vodstva na dva gola razlike, Istra zatim dobila crveni karton, a potom i gol za izjednačenje.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.