VIDEO Jesu li golovi Livaje i Pukštasa protiv Osijeka trebali biti priznati?

Foto: Screenshot/MaxSport

HAJDUK je u sklopu petog kola SuperSport HNL-a slavio 1:0 protiv Osijeka na Poljudu. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Marko Livaja u 56. minuti koji tako nastavlja s nevjerojatnim individualnim učinkom na početku prvenstvene sezone. Hajduk je dosad zabio sedam golova u SHNL-u, a Livaja je zabio četiri i za tri asistirao.

Ako tome dodamo i kvalifikacije za Konferencijsku ligu, Livaja je sudjelovao u osam od devet golova Hajduka. Posljednji gol Hajduka ove sezone u kojem Livaja nije sudjelovao kao strijelac ili asistent je bio ujedno i prvi gol Bijelih ove sezone, kada je u 19. minuti protiv HB Torshavna na Poljudu zabio Filip Uremović.

Je li gol Marka Livaje trebao biti priznat?

Na utakmici su se dogodile dvije sporne situacije. Prva se dogodila neposredno prije nego je Livaja zabio pogodak za vodstvo i pobjedu. Na samom početku akcije došlo je do duela dva igrača i mogućeg prekršaja stopera Dominika Prpića na napadaču Osijeka Arnelu Jakupoviću.

Sigurno je došlo do kontakta Prpićeve ruke i Jakupovićeve glave pa se radi o procjeni ima li u kontaktu dovoljno intenziteta za prekršaj. VAR soba je pozvala suca Marija Zebeca na pregled situacije, a on je nakon početnog pregleda ponovno išao gledati situaciju uz konstantne proteste oba trenera. Na kraju je procijenio da se ne radi o prekršaju i pokazao na centar. Situacija počinje na 4:29 priloženog videa.

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svaki ponedjeljak u 18 sati.

Je li gol Rokasa Pukštasa trebao biti priznat?

Druga sporna situacija se dogodila u 60. minuti utakmice. Ivan Rakitić je izveo slobodan udarac s desne strane i ubacio loptu u kazneni prostor gdje se nalazilo pet igrača Hajduka i sedam igrača Osijeka. Najviši u skoku na drugoj strani je bio Rokas Pukštas, koji je glavom sa šest metara pogodio suprotni kut golmana Marka Malenice za, činilo se, povećanje vodstva Hajduka.

Pomoćni sudac je označio zaleđe, a nakon pregleda u VAR sobi potvrđeno je da se radi o zaleđu. Međutim, nakon što je pokazana slika iz VAR sobe gdje se vide crte koje su povučene radi utvrđivanja zaleđa, jasno je da crta nije povučena na Pukštasu nego na drugom igraču Hajduka koji na kraju nije igrao loptom.

Čini se da Pukštas nije u zaleđu, iako ne možemo biti sigurni iz priložene slike, pa se radi o procjeni je li Dominik Prpić, koji je skakao na loptu i ona ga je preletjela, dovoljno utjecao na igru da bi se radilo o zaleđu. Situacija počinje na 6:28 priloženog videa.

Foto: Screenshot/MaxSport
Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.