Video - Katar s Brazilcem i Urugvajcem na Kantridi glumi Kazahstan

PROTIVNIK Hrvatske u generalnoj probi za posljednju utakmicu kvalifikacija za SP Južnoj Africi bit će reprezentacija Katara. Egzotična momčad koja će na Kantridi glumiti Kazahstan nema poznatih igrača, a najveća snaga joj je izbornik Bruno Metsu.

Katar je u Aziji dugo bio reprezentacija outsidera, a najveći uspjeh napravili su 1998, godine kad su bili na korak do plasmana na SP u Francuskoj. Tad su pobjeđivali Kinu i Irak, no u ključnoj utakmici pobijedila ih je Saudijska Arabija 1-0. I četiri godine kasnije došli su u posljednju fazu kvalifikacija, no tad ih je lako pobijedila Kina.




Na nivou kontinenta Katar je dvaput osvojio Gulf Cup (1992, 2004), a osam puta su se plasirali na završnicu azijskog prvenstva. Trenutno u momčadi imaju jednog Urugvajca i jednog Brazilca, a svi igrači igraju u katarskoj ligi. Nogomet je u toj zaljevskoj zemlji postao popularan tijekom 50-ih, a prvi su ga počeli igrati radnici na naftnim poljima. Zanimljivo je to što su u prošlosti mlade reprezentacije uvijek polučivale veći uspjeh od seniorske. Tako su 1981. bili u finalu SP-a za mlade, a 1990. godine bili su sedmi na SP-u do 17 godina.

Vrlo bogati savez može si dopustiti velika ulaganja, pa se u Kataru sad ponose nogometnom akademijom "ASPIRE Academy for Sports Excellence", koja je dala mnoge današnje reprezentativce. Katar redovno vode strani izbornici, prije Metsua na klupi su bili Urugvajac Jorge Fossati, Bosanac Džemaludin Mušović, Francuz Phillipe Trousier. Ovaj posljednji vodio je Katar u kvalifikacijama za SP u Njemačkoj i zaslužan je za selekciju momčadi oko koje je okupljena ova današnja.


Momčad:
Golmani: Mohamed Saqr, Baba Malek, Qasem Burhan
Braniči: Salman Mesbeh, Ibrahim Majid, Hamed Shami, Ali Nasser, Bilal Mohammed,  Musa Haroon
Vezni: Mesaad Al-Hamad, Talal Al-Bloushi, Waheed Mohammed Taher, Abdurabb Al Yazeedi, Majid Mohamed, Fábio César Montezine, Majdi Siddiq, Mohammed Yasser
Napad: Ali Afif, Hassan Al Haidos, Yusef Ahmed, Sebastián Soria

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.