VIDEO Kompany na treningu Burnleyja poludio na igrača. Hoće li mu to proći u Bayernu?

Foto: Screenshot/X

VINCENT KOMPANY (38), legendarni stoper Manchester Cityja i Belgije, krajem svibnja postao je novi trener Bayerna. Bio je to iznenađujući potez bavarskog diva, koji je prethodno smijenio Thomasa Tuchela. S Bayernom su se povezivali brojni treneri. Prva želja im je bio Xabi Alonso, ali on je odlučio ostati u Leverkusenu. Zatim ih je odbio i Ralf Rangnick, a na kraju nisu uspjeli nagovoriti ni Tuchela da se predomisli i ostane, iako je još na početku godine dogovoreno da odlazi.

Momčad jednog od najvećih klubova na svijetu tako je preuzeo trener sa samo četiri godine trenerskog iskustva. Prvi posao mu je bio u matičnom Anderlechtu 2020. S najvećim belgijskim klubom je u dvije sezone osvojio treće i četvrto mjesto u prvenstvu te igrao finale kupa. Zatim je u ljeto 2002. preuzeo Burnley. U prvoj sezoni s tim klubom je kao uvjerljivi prvak Championshipa sa 101 bodom izborio Premiership. Ali, prošle sezone je od ondje ispao sa samo 5 pobjeda u 37 utakmica.

Potpuno je izgubio živce i izderao se na svojeg igrača

Bayern je Burnleyju isplatio 12 milijuna eura odštete na ime tog posla, a Kompany je dogovorio trogodišnju suradnju. Na svojem predstavljanju je izjavio: "Veselim se izazovu. Velika je čast raditi u ovom klubu, Bayern je nogometna institucija. Kao trener morate se zalagati za ono kakvi ste karakterno: volim imati posjed i biti kreativan, ali također biti agresivan i hrabar na terenu. Veselim se radu s igračima i izgradnji momčadi. Kada su temelji dobri, uspjeh će doći."

Kompany je na glasu kao inteligentan, detaljan i pronicljiv tip. No sada se pojavio video koji ga prikazuje u svjetlu kakvom ga dosad nismo imali prilike vidjeti. Radi se o isječku iz druge sezone dokumentarca Mission to Burnley koji se uskoro počinje prikazivati. U njemu Kompany prvo komentira: "Ne možeš samo reći: 'ja želim samopouzdanje, ja želim rezultate.' Moraš živjeti na određen način da bi postigao rezultate. Radi se o kontroli vlastitih emocija, da živiš na tankoj liniji da si strastven i poletan, ali nikad nepromišljen. Ljudi koji se ponašaju tako postaju pobjednici."

Nastavak videa baš i ne pruža sliku o Kompanyju kao da kontrolira emocije kako je rekao. Na jednom treningu je potpuno podivljao na islandskog krilnog igrača Johanna Berga Gudmundssona (33), koji za Burnley igra od 2016. godine i odigrao je 227 utakmica za klub. Potrajalo je to cijelu minutu, a igrač se pokušao braniti, što Kompany nije dozvolio. Bit će zanimljivo vidjeti hoće li mu ovakav pristup proći u zvjezdanoj svlačionici Bayerna.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.