VIDEO Lando Norris sjajnom utrkom pomeo Verstappena u Nizozemskoj

Foto: Epa

VOZAČ McLarena Lando Norris trijumfirao je na Velikoj nagradi Nizozemske, 15. utrci ovogodišnjeg prvenstva Formule 1. U Zandvoortu je Britanac ostvario svoju drugu pobjedu ove sezone, ali i u karijeri, s prednošću od 22 sekunde ispred Maxa Verstappena u bolidu Red Bulla. 

Norris je tako trostrukom svjetskom prvaku nanio prvi poraz na domaćem terenu budući da je Verstappen dobio sve tri utrke od povratka Nizozemske u kalendar. Osim toga, britanski vozač imao je i najbrži krug koji je odvozio u zadnjem krugu, 44. na tvrdim gumama. Video možete pogledati na OVOM linku.

McLaren se približio Red Bullu

Treće mjesto je nakon solidne vožnje osvojio Charles Leclerc u Ferrariju, a četvrto mjesto je osvojio drugi McLarenov vozač, Oscar Piastri. Ovim rezultatom McLaren je u konstruktorskom prvenstvu došao na samo 30 bodova iza vodećeg Red Bulla.

Peto mjesto je osvojio Carlos Sainz u Ferrariju nakon solidne vožnje i starta s desetog mjesta. Šesto mjesto je osvojio Sergio Perez u Red Bullu. Nakon njih su slijedila dva Mercedesa – sedmi je bio George Russell, a osmi Lewis Hamilton.

Zadnji u krugu osvajača bodova su bili Alpineov Pierre Gasly te Fernando Alonso u Aston Martinu. Sljedeća utrka je već za tjedan dana na legendarnoj Monzi za VN Italije.

"Imao sam sjajnu podršku s tribina, bio je to lijep osjećaj", kazao je Norris. "Očekivao sam da će Max početi gurati", ali to nije učinio. Njegov tempo je opadao, a moj se poboljšavao", dodao je oduševljeni mladić iz Bristola koji će dobiti i dodatni bod za najbrži krug.

Verstappen bez pobjede već petu utrku

Verstappen je bez pobjede već petu uzastopnu utrku, a na domaćem terenu u Zandvoortu, nakon tri uzastopne pobjede u prethodnim sezonama, ovaj put je morao priznati premoć suparniku u McLarenu. "Dobro sam startao, ali je bilo jasno da nismo bili dovoljno brzi. Sve smo pokušali", poručio je Verstappen.

Nakon 15 održanih utrka od 24 predviđene ovogodišnjim kalendarom, u vodstvu je i dalje Verstappen s 295 bodova, a drugi je Norris s 225. Na trećem je mjestu Leclerc sa 192 boda.
 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.