Video: Mamić igračima doveo Slepičku!

MIROSLAV SLEPIČKA novo je pojačanje Dinama. Istina, ugovor s igračem Sparte još nije potpisan, ali će biti do kraja tjedna. Češki reprezentativac će na Maksimiru provesti sljedeće tri i pol godine, dobit će 300 tisuća eura godišnje, a Sparta će za transfer dobiti 1,6 milijuna eura.

"Riječ je o igraču u kojega je trener Marijan Vlak naprosto zaljubljen, gledao ga je barem pet puta i jako je želio da ga dovedemo. On je klasični centarfor i s njim ćemo dobiti dubinu na terenu", rekao je Zdravko Mamić za Sportske novosti.

Dolazak Slepičke znači da je Dinamo odustao od Južnoamerikanaca Herrera i Reinalda. Osim toga, dolaskom novog napadača Tomo Šokota će napustiti klub u kojemu se nije naigrao, a moguće je da ode i Boško Balaban.

Iskusni Slepička tek dva puta nastupio za reprezentaciju

Slepička ima 27 godina, dosad je još igrao za Marilu Pribram i Slovan Liberec, a skupio je i dva nastupa za češku reprezentaciju.

Slepička je karijeru počeo u Marili, odakle je otišao u Slovan i tu je pružio najbolje partije. Momčad iz Libereca je u sezoni 2002./03. igrala treće pretkolo Lige prvaka protiv Milana i tijesno ispala. Na San Siru je bilo 1:0, dok je u uzvratu Slovan slavio 2:1, a Slepička je u toj utakmici svojim prodorima stvarao puno neugodnosti Paolu Maldiniju i Alessandru Nesti.

Slepička je u momčad iz Praga došao u 2005. godine za 850 tisuća eura, a vrijednost prema transfermarktu mu je 2,5 milijuna eura. Vrlo je talentiran i brz napadač, ali od 2006. je imao dosta problema s ozljedama. No, ove godine je u dobroj formi što mu je priskrbilo i poziv u češku reprezentaciju za koju je odigrao dvije utakmice. Bilo je to protiv Sjeverne Irske i Poljske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

Dosad je za Spartu odigrao 39 utakmica i zabio 17 golova. Šest puta je nastupio i u Ligi prvaka, bilo je to u sezoni 2005/06 kada je momčad iz glavnog grada Češke igrala u skupini s Ajaxom, Arsenalom i Thunom.

Ove sezone je za Spartu zabio pet golova u 16 kola češkog prvenstva i bio jedan od najboljih igrača kluba iz češke prijestolnice.

"Razgovaramo i sa Manuelom Pamićem"

Dodajmo kako je od ostalih pojačanja, Dinamo najdalje u pregovorima došao s Manuelom Pamićem.

"Kontaktiramo s Red Bullom, ali ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. Kad god se pojavi Dinamo, odmah se bubaju avioni i kamioni", kaže Mamić.

"Oko Sharbinija se skupilo bezbroj krivih savjetnika"

Izvršni dopredsjednik Dinama je nedavno rekao da od igrača iz domaće lige jedino želi Anasa Sharbinija.

"Sharbini je po igračkim kvalitetama sigurno jedan od najvećih potencijala u Hrvatskoj. Ali, oko njega je bezbroj krivih savjetnika i ako želi doći u Dinamo, on i ja bismo trebali razgovarati u četiri oka. Transfer Sharbinija je kompliciran posao", izjavio je Mamić.

Mikić odlazi u Hirošimu

Mamić je potvrdio i da će Mihael Mikić uskoro u Hirošimu: "Mikića ćemo pustiti, jer je naše dijete. Novac je tu vrlo mali i zanemariv."

M.Pa.
Foto: Index

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.