VIDEO Marin Jakoliš briljira u novom klubu. Zabio je za osvajanje trofeja

Screenshot: YouTube

MACARTHUR FC pobijedio je Melbourne Victory 0:1 i time osvojio australski kup. Strijelac jedinog pogotka bio je Marin Jakoliš (27) u 58. minuti. Jed Drew je sjajno utrčao iza obrane domaćina te nesebično dodao krilnom hrvatskom napadaču, koji je na drugoj strani dočekao loptu, puknuo iz prve i spremio je u mrežu.

Jakoliš je ovog ljeta kao slobodan igrač potpisao jednogodišnji ugovor s Macarthurom. Početak mu je impresivan jer je u pet utakmica postigao tri pogotka i ostvario još tolika asistencija. Uz individualni učinak, sada je došao i prvi trofej.

Jakoliš 2023. rekao da bi volio igrati za Australiju

Jakoliš je karijeru započeo u Šibeniku, nakon čega je promijenio nekoliko klubova u Belgiji. Hajduk ga je 2019. doveo iz Admire Wacker, a 2021. ga posudio Šibeniku. Ondje je briljirao pa su ga Splićani u siječnju 2022. prodali Angersu za pola milijuna eura. Jakoliš je nastupao za mlade selekcije hrvatske reprezentacije, od čega najviše za U-21 selekciju, za koju je zaigrao 15 puta.

Sezonu 2023./2024. proveo je na posudbi u Melbourne Cityju i tada je rekao da bi volio zaigrati za australsku reprezentaciju. "Otac mi je ovdje živio 15 godina prije nego što se preselio u Hrvatsku. No korijeni su mu iz Australije, iz Melbournea, i tako sam dobio putovnicu.

Naravno, na um mi dolazi i australska reprezentacija, to je također jedan od ciljeva. Očekujem da ću imati dobru sezonu, a ako bih dobro igrao i reprezentacija me pozvala, to bi bilo savršeno", rekao je Jakoliš u kolovozu 2023.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.