VIDEO Napustio je Dinamo prije 11 dana, a sada je zabio prvijenac u novom klubu

Foto: Screenshot/Facebook

FRAN BRODIĆ (27) je zadnjeg dana u srpnju napustio Dinamo te u transferu vrijednom 1.5 milijuna eura otišao u mađarski Ujpest. Bolji početak vjerojatno nije mogao ni zamisliti u klubu koji je osvajao 20 puta naslov mađarskog prvaka, a koji titulu čeka od 1998. godine. U prvom nastupu prije tjedan dana protiv Paksija ušao je s klupe i asistirao, a danas je prvi put startao protiv Fehervara i zabio svoj prvi pogodak za Ujpest u pobjedi 4:1.

Podsjetimo, upravo je Fehervar mogući suparnik Osijeka u play-offu Konferencijske lige, ako Osječani uspiju proći azerbejdžansku Ziru, s kojom su na domaćem terenu odigrali 1:1. Pobjednik tog dvoboja će igrati protiv pobjednika dvoboja između Fehervara i ciparske Omonije, a prvi susret na Cipru završen je pobjedom domaćina 1:0. Uzvrati se igraju u četvrtak.

Lak posao za prvijenac u mađarskom prvenstvu

Brodić je prvijenac zabio u 42. minuti za povećanje vodstva svoje momčadi na 2:0. Nakon lijepe i brze akcije domaćina Matija Ljujić je Brodića idealno poslužio i hrvatski napadač nije imao težak posao da zabije svoj prvi pogodak u Mađarskoj. Pogodak Brodića možete pogledati ovdje.

To je bilo treće kolo mađarskog prvenstva, a Ujpest trenutno zauzima sedmo mjesto na ljestvici s četiri osvojena boda. Podsjetimo, Brodić se vratio u Dinamo prošle godine iz Varaždina, a tijekom svog drugog, iako kratkog, boravka odigrao je 13 utakmica, postigao sedam golova i upisao dvije asistencije.

Brodić je profesionalnu karijeru započeo u Dinamu 2013. godine. Bio je član Club Bruggea, Royal Antwerpa, Roeselarea, Catanije, Reggiane, Kustošije, Gorice i Varaždina, u kojem je potpuno oživio karijeru. Dinamo ga je prije godinu dana kupio od Varaždina za pola milijuna eura, a potom ga ostavio na posudbi do siječnja 2024. Ukupno je za zagrebački klub u dva perioda upisao 20 nastupa, devet pogodaka i tri asistencije te s njim osvojio četiri trofeja.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.