VIDEO Navijači HSV-a skandirali Vuškoviću nakon što je suspendiran zbog dopinga

HSV je na domaćem terenu pobijedio Münster 4:1 u četvrtom kolu 2. Bundeslige. Spiker na hamburškom stadionu u jednom trenutku uzviknuo je ime "Mario", a navijači HSV-a su glasno dodali "Vušković". Njemački fanovi time su još jednom podržali 22-godišnjeg hrvatskog braniča nakon što je suspendiran na četiri godine zbog korištenja dopinga. Snimku skandiranja Vuškovićeva imena pogledajte OVDJE.

Strijelci za HSV bili su Robert Glatzel u sedmoj minuti, Daniel Elfadli u 26. i ponovno Glatzel u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena. Za goste je smanjio Torge Paetow pogotkom u 58. minuti, dok je za konačnih 4:1 pogodio Moritz Heyer. HSV je sada na četvrtome mjestu ligaškog poretka sa sedam bodova, a gosti su ostali 15. od 18 momčadi s jednim osvojenim bodom.

Glatzel je nakon svog pogotka prvo rukama gestikulirao na Vuškovićev broj 44 te potom podigao njegov dres u zrak kao znak podrške. Snimku toga možete vidjeti OVDJE.

HSV stoji uz Vuškovića

Podsjetimo, Vušković je izbačen iz nogometa do jeseni 2026. godine. S obzirom na to da je suspendiran od studenog 2022. godine, vodit će se kao da je kažnjen izbacivanjem iz nogometa na četiri godine. Zasad nije jasno znači li to i raskid ugovora s klubom iz Hamburga, s kojim ima ugovor do 2025. godine.

Njemački mediji stalno prate ovaj slučaj, a portal Mopo donio je detalje o presudi hrvatskom nogometašu. Kako je pisao navedeni portal, klub će razgovarati s Vuškovićevim odvjetnicima o ovoj odluci, odnosno trebaju li presudu pokušati osporiti pred višim institucijama, poput Švicarskog saveznog suda. Međutim, pišu Nijemci, takve su akcije rijetko kad mijenjale presude.

"HSV i Vušković privatno će razgovarati kako bi razmotrili novonastale okolnosti i odredili daljnje postupanje"

O slučaju Vušković oglasio se i klub nakon presude, objasnivši što će biti njihov idući korak. "Klub i igrač mole vas za razumijevanje. HSV i Vušković privatno će razgovarati kako bi razmotrili novonastale okolnosti i odredili daljnje postupanje", piše na klupskim stranicama.

HSV24, klupski portal nekadašnjeg prvaka Europe, pisao je da je "čitav klub ostao u šoku" nakon što je presuda postala konačna. "Vušković se do samog kraja nije prestao nadati boljem ishodu", pisao HSV24.

Nakon što je čula za odluku o kazni, uprava kluba odlučila je otkazati trening. Igrači, navijači i cijeli klub više su se puta privatno i javno zalagali za Vuškovića i isticali njegovu nevinost, ali bezuspješno. Šok u slučaju Vuškovića bio je prevelik", naveo je HSV24 i dodao  da su sve ostale teme u klubu sada sporedne. 

Trening je isprva otkazan nakon Vuškovićeve presude

Nakon što su njemački mediji prije četiri dana pisali da je trening koji je trebao biti u 11 sati otkazan, nešto kasnije je ipak održan, a igrači su se oko 14 sati uputili prema svlačionicama. Nekoliko stotina navijača je prisustvovalo treningu i željeli su se fotografirati sa svojim miljenicima.

No, od toga nije bilo ništa. Kapetan HSV-a Sebastian Schonlau objasnio je navijačima da momčad nije raspoložena za takve stvari jer ih je potresla odluka o Vuškoviću.

Vušković: Istina i pravda više ništa ne znače

O svemu se na Instagramu oglasio i Vušković: "Jučer sam primio ovu frustrirajuću i nevjerojatnu odluku koja nema nikakve veze sa stvarnošću. Valjda živimo u svijetu gdje istina i pravda više ništa ne znače.

Zato želim poslati poruku onima koji su odlučili ugroziti cijeli moj život: Nisam učinio ništa loše i neću se prestati boriti dok ne dokažem svoju nevinost. Možete biti uvjereni da ću uspjeti i vratiti se jači nego ikada. Također želim od srca zahvaliti svima koji su mi bili podrška u ovim teškim trenucima."

Mario je stariji brat Luke Vuškovića

Mario je stariji brat najskupljeg igrača Hajduka u povijesti Luke Vuškovića (17), kojeg je Hajduk prošle godine prodao Tottenhamu, a sada je na posudbi u belgijskom Westerlou. Mario je također prošao sve mlađe uzraste Hajduka i za prvu momčad odigrao 48 utakmica. HSV ga je 2021. doveo na posudbu za 1.2 milijuna eura, a potom i otkupio za, prema podacima Transfermarkta, još tri milijuna eura. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.