Video: Navijači izviždali Portugalce pred hotelom u Zenici, Ronaldu skandirali "Messi, Messi"



PORTUGALSKA reprezentacija sletjela je sinoć oko 21 sat u Sarajevo, a sat i pol kasnije autobusima su stigli do hotela u Zenici gdje ih je dočekalo nekoliko stotina domaćih navijača.

Već u zračnoj luci Portugalci su doživjeli prvu neugodnost. Oko 300 navijača BiH dočekalo je gostujuću momčad u zračnoj luci, a osiguranje je bilo kao nikada prije. Kada je kroz carinu prošao Cristiano Ronaldo, cijela je zgrada odjekivala: "Messi, Messi", prenose bh. mediji.

Portugalska zvijezda Real Madrida kiselo se nasmijao i nestao.

U Zenicu, gdje će u petak odigrati prvu utakmicu dodatnih kvalifikacija za Euro 2012., Portugalci su stigli autobusima, a ispred hotela "Zenica" dočekalo ih je nekoliko stotina navijača koji su skandirali "Džeko, Džeko".

Portugalske reprezentativce od znatiželjnih pogleda i fotografskih aparata štitio je prazni autobus koji je postavljen između navijača i ulaska u hotel. Masu je to dodatno razljutilo pa su glasnim zvižducima "počastili" goste, a najviše Ronalda.

U 18 sati će održati trening na "Bilinom polju", stadionu kojeg su od samog ždrijeba Portugalci kritizirali i tražili od Uefe da promijeni mjesto odigravanja utakmice. N/FS BiH uspio je na vrijeme srediti travnjak i u petak će u 20 sati na istom mjestu igrati pred više od 15.000 fanatičnih navijača koji još pamte kako ih je isti protivnik spriječio da odu na SP u JAR.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.