VIDEO Neuništiva ikona Leicestera zabila i narugala se Tottenhamu

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Leicester Cityja bili su domaćini Tottenhamu u posljednjoj utakmici 1. kola Premier lige. Utakmica je završila 1:1 nakon što je goste u vodstvo doveo Pedro Porro u 27. minuti, a za povratnika u najjači razred engleskog nogometa u 57. zabio neuništivi Jamie Vardy.

Vardy je danas 37-godišnji kapetan momčadi, ali i ikona kluba, čiji je igrač od 2012. godine. Vodio je momčad u sezoni 2015./16. do iznenađujućeg osvajanja Premier lige postigavši 24 gola uz sedam asistencija, a ostao je i njen dio nakon što su drugi nositelji igre napustili klub u unosnim transferima. U Leicesteru je ostao i kad je on pao u Championship i u prošloj sezoni ga svojim golovima vratio u Premier ligu. Zabio ih je 18.

Na poluvremenu pio energetsko piće

Jučer je, prema podacima s Transfermarkta, odigrao svoju 464. utakmicu za klub i zabio 190. gol za njega. Njegov gol glavom na dodavanje Abdula Fatawua Issahakua s desne strane bio je i prvi udarac Leicester Cityja upućen u okvir Tottenhamovog gola. Vardy je sinoć podsjetio zašto je mnogim ljubiteljima nogometa prava ikona i podsjetnik na neka prošla vremena.

Normalno je vidjeti nogometaše da tijekom utakmice konzumiraju razne tekuće preparate prema uputama nutricionista klubova. Na elitnoj razini poput Premier lige ništa se ne prepušta slučaju. ali Vardy je posebna biljka. On je pri povratku momčadi na teren nakon poluvremena snimljen kako ispija limenku Red Bulla, što sigurno nije u skladu s preporukama.

Provocirao navijače Tottenhama i opsovao Romera

12 minuta poslije  zabio je za izjednačenje i, pokazalo se kasnije, donio bod svojoj momčadi. Vardy je gol burno proslavio, a prije nego što je napustio igru u 79. minuti, stigao je napraviti potez koji će njegov status u očima Leicesterovih navijača dodatno učvrstiti. Možete ga pogledati OVDJE.

Okrenuo se prema igračima Tottenhama, pokazao grb kluba na rukavu i u zrak podigao jedan prst. Onda je kažiprst lijeve ruke usmjerio prema njima, a prstima desne formirao nulu kao podsjetnik da Tottenham nema ono što Leicester ima, naslov u Premier ligi. Ali tu nije bio kraj. Stoperu Tottenhama Cristianu Romeru njegovo se izrugivanje nije svidjelo, prigovorio mu je, a Vardy se okrenuo prema njemu i dok je izlazio iz igre, glasno mu više puta poručio "odjebi (fuck off)". Sviđalo se nekome kako se Vardy ponaša ili ne, jedno je sigurno - dosadan nije. Sve situacije možete pogledati OVDJE.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.