VIDEO Nevjerojatan propust VAR-a izbacio SAD s Copa Americe. Pulisic poludio na suce

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠI Urugvaja osvojili su prvo mjesto u skupini C ovogodišnje Copa Americe s maksimalnih devet bodova nakon što su u susretu 3. kola u Kansas Cityju svladali domaćina SAD 1:0 i tako ga eliminirali iz daljnjeg natjecanja. Jedini pogodak na utakmici postigao je Mathias Oliveira u 66. minuti nakon što je najbolje reagirao na odbijenu loptu po obrani američkog vratara Matta Turnera, koji je teškom mukom zaustavio udarac glavom Maximiliana Arauja.

SAD je natjecanje u skupini okončao na trećem mjestu s tri boda. Drugo mjesto i plasman u četvrtfinale iz ove skupine osigurala je Panama koja je u Orlandu s 3:1 bila bolja od Bolivije. Panamu je u vodstvo doveo Jose Fajardo Nelson u 22. minuti, a izjednačenje Boliviji je donio Bruno Miranda u 69. minuti. No do kraja je Panama ipak slavila golovima Eduarda Guerrera u 79. minuti i Cesara Yanisa u sudačkoj nadoknadi.

Kontroverzni gol Urugvaja je razbjesnio Pulisica

Utakmica SAD-a i Urugvaja nije prošla bez sudačkih repova. Odlučujući gol je jako kontroverzan jer mu je, prema svemu sudeći, prethodilo zaleđe. Naime, video koji se pojavio nakon utakmice jasno pokazuje da je Oliveria bio cijelim tijelom ispred obrane Amerikanaca u trenutku kada je Araujo uputio udarac prema vratima.

Nakon obrane vratara se aktivirao i postigao gol, ali je on, po svemu sudeći, trebao biti poništen. Ostaje nejasno zašto se VAR nije aktivirao nakon ovog pogotka koji je prelomio utakmicu. Situaciju možete pogledati OVDJE.

Na kraju utakmice kapetan domaćina i igrač Milana Christian Pulisic je bio iznimno ljut na suce te su ga kamere ulovile kako sudačkoj postavi sugerira da ode slaviti s igračima Urugvaja. Gotovo je sigurno da će zbog toga biti naknadno kažnjen.

Christian Pulisic encouraging the officiating crew to join the Uruguayan celebration
byu/Bos4271 insoccer

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.