Video - Novi šlager engleskog nogometa: Četiri gola Arshavina, a po dva Benayouna i Torresa

ARSENAL je golovima ruskog reprezentativca Andreja Aršavina izborio bod u 4:4 remiju na Anfieldu. 1:0, 3:2 i 4:3 vodio je Arsenal, da bi na kraju Yossi Benayoun svojim drugim golom postavio konačan rezultat u 93. minuti.

No, krenimo redom. Od prve minute vrlo su agresivno krenuli domaći igrači, a imali su i nekolicinu vrlo dobrih prilika za gol. Mascherano, Fabregas pokušavali su udarcima iz daljine, ali bili su zamalo neprecizni, dok je pokušaj Aggera glavom nakon kornera Toure spasio sa gol crte.

U jeku napada Liverpoola Arsenal poveo

I onda u jeku napadač domaćina Arsenal je poveo. Poigravali su se igrači Liverpoola u obrani, Fabregas je ukrao jednu loptu, dobro kombinirao sa Nasrijem te na koncu zavrnuo u sredini gdje je sam na desetak metara ostao Rus Arshavin koji od grede zabija za vodstvo.

Do kraja poluvremena imali su domaćini još dvije prilike za povratak u rezultatski egal, međutim, ni Alonso, a ni Benayoun solo akcijom nisi bili dovoljno ubojiti da bi svladali sjajnog Lukasa Fabianskog na vratima Arsenala.

Liverpoolov uragan početkom drugog dijela

Međutim, ono što nisu uspjeli u prvom poluvremenu igračima Liverpoola pošlo je za rukom već početkom nastavka. Tako u 47. minuti domaćini su došli do izjednačenja. Strijelac je bio španjolski napadač Fernando Torres. Sagna je loše očistio, loptu prihvaća Kuyt koji ubacuje sa krila, a  El Nino sa desetak metara glavom posprema loptu u gol.

Na krilima brzog gola u drugom poluvremenu Liverpool je nekoliko minuta kasnije i poveo. Naime, u 55. minuti Fabianski je loše izbio jednu loptu, Kuyt je primio, sjurio se po desnom krilu zatim zavrnuo u sredinu gdje u duelu sa Toureom Benayoun glavom gura loptu u mrežu.

Dva gola Aršavina u tri minute

Desetak minuta kasnije novo rezultatsko izjednačenje. Sve sam je napravio Arshavin, prošao Arberlou, zatim zapucao topovski sa dvadesetak metara i zabio. Samo tri minute kasnije nakon duplog pasa sa Nasrijem, Arshavin je primio loptu na desetak metara neometan i zabio ispod Reine za novo vodstvo Arsenala.

No, kada imaš Fernanda Torresa ne trebaš se bojati. U 72. minuti sjajni Torres primio je jedan ubačaj sa lijeve strane, poigrao se sa čuvarom i sa petnaestak metara neobranjivo prizemnim udarcem matirao Fabianskog.

Sjajna kontra Arsenala i Benayoun spasitelj

I onda kada se petnaestak minuta prije kraja igra primirila, kada smo očekivali da će mreže do kraja mirovati, sjajnu kontru izveli su Walcott i Aršavin da bi Rus sedamdesetak metara dug trk završio fantastičnim udarcem u gornji lijevi kut Reine sa nekih dvadesetak metara.

Ipak, ne bi to bilo to, da sjajni Izraelac Yossi Benayoun svojim drugim golom u sudačkoj nadoknadi nije postavio konačnih 4:4. Rezultat kojim je završio nedavni okršaj Liverpoola i Chelsea.

U 9. minuti zabilježili smo još jednu opasnost pred golom Arsenala, ali opet je priseban Fabianski koji pravodobnom reakcijom spašava gol Londončana. Benayoun je bio u prilici, ali vratar Arsenala je bio brži.

U 14. minuti Mascherano se okušao sa dvadesetak metara, ali njegov udarac prolazi pokraj gola. Tri minute kasnije nakon dobre kombinacije domaćina Torres je pucao sa dvadesetak metara iskosa, međutim još jedna sjajna reakcija Lukasa Fabianskog.

U 28. minuti dobra prilika za goste. Nakon odbijene lopte Fabregas je pucao sa petnaestak metara, međutim neprecizno, a Bendtner nije loptu uspio skrenuti u gol. Dvije minute kasnije uzvratio je Liverpool, ali dobar udarac Toressa sa dvadeset metara Fabianski odbija u korner.

Nakon udarca iz kuta koji je uslijedio Agger je pucao glavom, ali loptu sa crte skida francuski branič Silvestre.

Gol za Arsenal! U 35. minuti poveli su gosti iz Londona. Poigravali su se igrači Liverpoola u obrani, Fabregas je ukrao jednu loptu, dobro kombinirao sa Nasrijem te na koncu zavrnuo u sredini gdje je sam na desetak metara ostao Rus Arshavin koji od grede zabija za vodstvo.

Minutu kasnije solo akcijom uzvratio je Izraelac Benayoun, međutim njegov sjajan udarac sa petnaestak metara lijepo brani Fabianski. U 43. minuti još jedna velika gužva u kaznenom prostoru Arsenala, no, opet bez prave prilike Liverpoola.

Minuti prije odmora nakon ubačaja sa desnog krila Benayoun je bio najviši u sredini i glavom pucao, ali zamalo preko gola odlazi lopta. U sudačkoj nadoknadi još jedna sjajna solo akcija Benayouna, koji petom proigrava Rieru na lijevom krilu. Ovaj oštro zavrće unutra gdje iz gužve dobro puca Alonso, ali opet je spreman Fabianski.

Drugo poluvrijeme:

Gol za Liverpool! U 47. minuti domaćini su došli do izjednačenja. Strijelac je bio španjolski napadač Fernando Torres. Sagna je loše očisto, loptu prihvaća Kuyt koji ubacuje sa krila, a  El Nino sa desetak metara glavom posprema loptu u gol.

Gol za Liverpool! U 55. minuti Liverpool vodi. Fabianski je loše izbio jednu loptu, Kuyt je primio, sjurio se po desnom krilu zatim zavrnuo u sredinu gdje u duelu sa Toureom Benayoun glavom gura loptu u mrežu.

Sedam minuta kasnije nova prilika za Liverpool. Dobru kontru povukao je Alonso, dodao do Riere na lijevom krilu koji se sjurio u kazneni prostor i pucao, ali dobro je uklizao Toure i spasio Fabianskog.

Gol za Arsenal! U 66. minuti Arsenal dolazi do izjednačenja. Sve sam je napravio Arshavin, prošao Arberlou, zatim zapucao topovski sa dvadesetak metara i zabio.

Gol za Arsenal! Samo tri minute kasnije nakon duplog pasa sa Nasrijem, Arshavin je primio loptu na desetak metara neometan i zabio ispod Reine za novo vodstvo Arsenala.

Gol za Liverpool! U 72. minuti opet je Liverpool izjednačio. Fernando Torres primio je jedan ubačaj sa lijeve strane, poigrao se sa čuvarom i sa petnaestak metara neobranjivo prizemnim udarcem matirao Fabianskog.

Gol za Arsenal! U 90. minuti Arsenal dolazi nadomak pobjede. Sjajnu kontru izveli su Walcott i Aršavin da bi Rus sedamdesetak metara dug trk završio fantastičnim udarcem u gornji lijevi kut Reine sa nekih davdesetak metara.

Gol za Liverpool! No, tu nije bio kraj uzbuđenjima. U 93. minuti nakon gužve u kaznenom prostoru Arsenala Benayoun je pucao sa desetak metara i zabio za 4:4.

V.B.
Foto: AFP

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.