VIDEO Odbio je Dinamo i otišao u Basel za 3 milijuna. Zabio i asistirao u 15 minuta

Foto: Profimedia

MARIN ŠOTIČEK (19) je u srpnju prešao iz Lokomotive u švicarski Basel u transferu vrijednom tri milijuna eura. Hrvatski U-21 reprezentativac je danas upisao svoj treći nastup za klub. Ušao je u igru u 75. minuti utakmice na gostovanju kod Servettea u sklopu četvrtog kola švicarske Super lige. Basel je na kraju slavio s velikih 6:0, a Šotiček je u 15 minuta na terenu uspio upisati svoj prvi gol i prvu asistenciju za novi klub.

Šest minuta nakon ulaska u igru, postigao je svoj prvi pogodak za novi klub, čime je povećao vodstvo gostiju na 5:0. Bradley Fink poslao mu je dugu loptu s centra terena, a Šotiček je mirno završio akciju. Šotiček je sudjelovao i u posljednjem pogotku Basela. Kratkim dodavanjem pred petercem pronašao je Benjamina Kolollija, koji je u 87. minuti postavio konačan rezultat. Gol i asistenciju Šotičeka možete pogledati ovdje.

Odbio je prelazak u Dinamo

Podsjetimo, hrvatski ofenzivac stigao iz Lokomotive te potpisao ugovor na četiri godine, a Lokomotiva je dobila tri milijuna eura odštete. Šotiček sad dijeli treće mjesto na listi najskupljih izlaznih transfera Lokomotive s Lukom Ivanušecom, koji je prije četiri godine za isti iznos prodan u Dinamo. Na drugom mjestu je Ivo Grbić, koji je za 3.5 milijuna eura 2021. potpisao za Atletico, a na čelu je Roko Šimić, koji je za 4 milijuna eura postao član RB Salzburga 2022. godine. 

Perspektivni 19-godišnji krilni napadač je prije odlaska u Basel htio doći u Dinamo, klub ga je jako želio i sve je dogovorio s Lokomotivom oko odštete. Navodno je bila riječ o milijun i pol eura odštete plus neki bonusi i postotak od buduće prodaje, ali je zapelo na dogovoru Dinama i igrača koji je odbio ponuđeni ugovor.

Sa 17 godina je debitirao za Lokomotivu

Šotiček slovi za jednog od najvećih talenata hrvatskog nogometa. Već je sa 17 godina debitirao za prvu momčad Lokomotive, u srpnju 2022. godine u SuperSport HNL-u protiv Šibenika i tako postao još jedan u nizu talentiranih igrača koje je klub s Kajzerice proizveo. Prošle sezone se potpuno ustalio u prvoj momčadi odigravši 34 utakmice u prvenstvu i Kupu, a pritom je zabio devet pogodaka i upisao jednu asistenciju.

On je profil nogometaša kakvih Hrvatskoj bolno nedostaje, što je bilo jako vidljivo na Euru u Njemačkoj. Igrač s odličnim driblingom koji se dobro služi s obje noge, koji ima potrebnu eksplozivnost, dobar udarac i može igrati na obje krilne pozicije. U ožujku je debitirao za U-21 reprezentaciju i nije nimalo čudno da je izazvao veliki interes na tržištu.

Grafika: Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.