Derbi

VIDEO Ovako smo pratili atmosferu iz Splita uoči derbija

Foto: Index

HAJDUK i Dinamo večeras od 19 sati u 25. kolu HNL-a igraju najveći derbi hrvatskog nogometa u Splitu.

Iako je derbi u sredini radnog tjedna to nije spriječilo navijače Hajduka da rasprodaju cijeli stadion. 

Policija je objavila upute za navijače koje se moraju poštovati tijekom današnjeg dana. Uz to, policijske snage u Dugopolju su spremne za prihvat Bad Blue Boysa koji će od kontrolne točke nakon naplatnih kućica biti kao i obično prepraćeni na stadion autobusima pod pratnjom policije.

Indexovi reporteri su na terenu i cijeli dan će izvještavati iz Splita.

Ovako smo pratili atmosferu iz Splita uoči utakmice.

17:30 Navijači su se zagrijavali za derbi po kafićima i trgovima i tek su sad krenuli prema Poljudu. Atmosfera ono stadiona je odlična. Dobili smo informaciju da je Poljud rasprodan

Upute za kretanje po Splitu

"Građane obavještavamo da će na dan utakmice policija vršiti blokadu prometa, tako da će se od 07:00 sati do završetka osiguranja uspostaviti blokada prometa na šetnici oko stadiona, a od 14:00 sati u ulici VIII. mediteranskih igara - kod ulaza na parkiralište bazena Poljud, kod ugostiteljskog objekta „Hemingway“, te na raskrižju ulice VIII. mediteranskih igara i ulice Sedam Kaštela (osim za vozila policije, odnosno vozila s propusnicom). Od 16:00 sati će se uspostaviti blokada prometa u ulici Zrinsko-frankopanskoj – od raskrižja s ulicom Hrvatske mornarice do ulaza u Loru, te u ulici Put Supavla – od raskrižja s ulicom Put
Brodarice (osim vozila HV, stanara i javnog prijevoza).

S obzirom na to da je u poslijepodnevnim satima na gradskim prometnicama inače pojačan intenzitet prometa i dolazi do gužvi, a na dan odigravanja utakmice očekujemo dodatne gužve u prometu, savjetujemo svim građanima koji planiraju doći na utakmicu, da na vrijeme krenu prema stadionu, te da ako su u mogućnosti koriste javni prijevoz, radi izbjegavanja gužve", stoji u priopćenju PU splitsko-dalmatinske koja nastavlja:

"Na dan odigravanja utakmice policija će, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima, prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice vršiti snimanje na stadionu i prilaznim pravcima. Obavještavamo građane kako je sukladno Zakonu o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima, zabranjeno:

- unošenje ili pokušaj unošenja alkoholnih pića i droga, te ulazak i boravak u
prostor športskog objekta u alkoholiziranom stanju,
- unošenje pirotehničkih sredstava, oružja i drugih predmeta koji su pogodni za
nanošenje ozljeda ili za stvaranje nereda i nasilja, te paljenje i bacanje
pirotehničkih sredstava, kao i paljenje drugih navijačkih rekvizita"

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.