Video: "Pedrogol" zlatnim slovima upisan u povijest Barcelone



TALENTIRANI 22-godišnji Pedro Rodriguez Ledesma privukao je pažnju svjetske nogometne javnosti kao prvi nogometaš u povijesti koji je bio strijelac u šest natjecanja u jednoj sezoni. Krilni igrač za Barcelonu je ove sezone zabio u Primeri, Ligi prvaka, Kupu Kralja, španjolskom Superkupu, europskom Superkupu i na svjetskom klupskom prvenstvu.

Golom Atlanteu u Abu Dhabiju u pobjedi Barcelone 3-1 mladi Pedro tako je napravio značajan uspjeh, te opravdao povjerenje koje mu je ljetos ukazao Pep Guardiola. Na izrazitu želju trenera Pedro je u kolovozu potpisao prvi profesionalni ugovor s Barcelonom, a koliko vjeruju u njega govori činjenica da su ga vezali do 2014. godine ugovorom koji ima odštetnu klauzulu od 75 milijuna eura.

"U nekim trenucima utakmice mislio sam da će ta prilika proći mimo mene, no na kraju sam ipak zabio. Znam da sam napisao povijest golom Atlanteu, no ono što je bitno jest kolektivni uspjeh. Bez truda svojih suigrača niti ja ne bih ostvario ovako lijep doseg. Zaista se osjećam lijepo zbog svega što se događa posljednjih dana, vjerujem da će biti još bolje kad osvojimo klupsko SP", tvrdi Pedro.

Guardiolu je u svoje kvalitete uvjerio još prošle sezone, kada je bio na margini momčadi. Što dobiva više prilika Pedro igra sve bolje i do kraja sezone Barcelona u njemu može dobiti još jednog igrača prevage na klupi. Mladić iz Santa Cruza na Tenerifima ponikao je u malom klubu CD San Isidro, no već 2004., sa 16 godina, stigao je u omladinsku školu Barcelone zvanu La Masia. Ranije je bio član Barcelone B, no upornim radom i odricanjem formira se u velikog igrača.

U Kataloniji su mu već nadjenuli nadimak Pedrogol, te vjeruju da će baš on biti nositelj momčadi u budućnosti. Nastavi li se razvijati prema očekivanjima, nema razloga da tome ne bude tako, budući da se radi o brzom igraču punom potencijala.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.