VIDEO Argentina i Brazil poraženi u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo

Foto: EPA

REPREZENTACIJA Argentine pretrpjela je drugi poraz u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo. Bolja od aktualnih svjetskih prvaka bila je izabrana momčad Kolumbije koja je slavila 2:1. U sklopu 8. kola južnoameričkih kvalifikacija za SP 2026. poražen je i Brazil.

James Rodriguez zabio je s bijele točke i asistirao Yersonu Mosqueri u pobjedi Kolumbije u Barranquilli, dok je jedini gol za Argentinu zabio Nicolas Gonzales. Bez Lionela Messija, svoje najveće zvijezde, Argentina je upisala drugi poraz, no i dalje je vodeća momčad poretka reprezentacija južnoameričkog dijela kvalifikacija za sljedeće Svjetsko prvenstvo.

James Rodriguez je nastavio sjajan niz u reprezentativnim susretima. U svojih zadnjih osam utakmica za Kolumbiju postigao je tri i asistirao za sedam golova.

Sjajan gol Paragvaja dovoljan za tri boda

Brazil i dalje ne može računati na ozlijeđenog Neymara, no očekivao je više od konačnih 0:1 na gostovanju kod Paragvaja. Izbornik Dorival Junior domaćinima je suprotstavio napadački orijentiranu momčad predvođenu trojcem Real Madrida u vrhu svoje postave.

Vinicius Junior, Endrick i Rodrygo ipak se nisu uspjeli upisati među strijelce, a četvrti poraz u ovim kvalifikacijama Brazilu je nanio Diego Gomez krasnim golom. Igrala se 20. minuta kad je primio loptu na nekih 17-18 metara od gola i potom je vanjskim dijelom desnog stopala silovito udario. Ona se odbila od desne vratnice Alissonovog gola i završila u mreži za pobjedu domaćina. Gol pogledajte OVDJE.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.