Video: Real Madrid propustio skalpirati Barcu!

REAL MADRID je propustio naplatiti apsolutnu premoć protiv nevjerovatno slabe Barcelone u prvom ovosezonskom El Classicu. Iako je utakmica završila rezultatom 2:2, Katalonci su mogli samo gledati Realovce kako im razbijaju svaku akciju i preuzimaju potpunu kontrolu na sredini terena. Porazna je činjenica za europskog i španjolskog prvaka da su uputili samo dva udarca u okvir vrata i iz tih poluprilika zabili dva pogotka.

U prvom poluvremenu igrači Real Madrida oko dvadeset minuta nisu dozvolili Barceloni da prijeđe centar. Prošlogodišnja igra Barcelone sa kratkim dodavanjima i brzom igrom u potpunosti je izostala, a Villa, Messi i društvo kao da nisu postojali u tom periodu igre.

Fantastično raspoloženi Benzema i Ronaldo bili su najopasniji pojedinci na terenu. Već je u 10. minuti utakmice opasno Francuz natjerao Valdesa da se dobro ispruži i obrani njegov udarac glavom.

I onda, poput brzog vlaka, krenula je akcija Madriđana. Ronaldo je s petnaest metara, s desne strane, dodao loptu Benzemi koji je okrenuo dvojicu braniča Barcelone, te dodao loptu u prostor natrčalom Ozilu, čiji udarac Valdes nije mogao obraniti.

Barcelona zabila dva pogotka "iz bunara"

Nakon postignutog pogotka Real je još više zagrizao i stisnuo Barcelonu u šesnaesterac. Sve eventualne pokušaje Messija i Ville uspješno je razbijao na sredini centra danas neprelazni Khedira. Ali onda, u 35. minuti, Villa radi čudo. Iz nekakve poluprilike dolazi do lopte na vrhu šesnaesterca iz kosa i preciznim udarcem šalje loptu u same rašlje Casillasa, koji je do tada bio bez pravog posla.


Nakon izjednačenja stigao je novi hladni tuš za Real. Iz bezazlenog ubačaja prema Messiju, čak trojica igrača Reala su se sudarila u skoku, što je iskoristio Argentinac kojem nije bilo teško uzeti loptu i smjestiti je iza Casillasa.

U nastavku utakmice Barcelona je na mahove podsjetila zašto je prošle sezone bila najbolja momčad na svijetu. Preko novopridošlice Sancheza nekoliko su puta zaprijetili golu Reala, ali u 53. minuti Xabi Alonso anulira vodstvo Barcelone.

Madriđani su do pogotka došli nakon što se Ronaldo sjurio u kazneni prostor gdje ga je zaustavio Alves, ali samo na kratko, pošto je izbio loptu u korner. Na ubačaj Ronalda najspretniji je Benzema koji se zagrađuje i prosljeđuje loptu Xabiju Alonsu čiji prizemni udarac Valdes ne uspijeva obraniti.

Nakon 53. minute, i pogotka Reala, na terenu je dominirala samo jedna momčad i to domaćinska. Rezultat se nije do kraja mijenjao, a potpunu premoć Reala pokazuje statistički podatak da je "kraljevski" klub uputio čak 14 udaraca na gol Barcelone, od čega je čak 9 puta Valdes morao intervenirati.

S druge strane, Barcelona je uputila samo tri udarca prema vratima Reala, od čega su postigli dva pogotka. Pep Guardiola se tako sretniji okreće uzvratu, koji je na rasporedu u srijedu, a dočekale su ga vesele vijesti jer je Fabregas i službeno postao novi igrač katalonskog kluba.


: Valdes, Adriano, Mascherano, Abidal,Alves, Alcantara, Lujan, Keita, Villa, Messi, Sanchez

: Casillas, Marcelo, Carvalho, Pepe, Ramos, Di Maria, Alonso, Khedira, Ozil, Benzema, Ronaldo

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.