VIDEO Spektakularan gol najmlađeg strijelca u povijesti Barcine druge momčadi

Foto: Screenshot/Reddit

MLADI španjolski ofenzivac Toni Fernandez zauvijek će pamtiti svoj debi za Barceloninu drugu momčad koja službeno nosi ime Barcelona Atletic, a natječe se u trećem rangu španjolskog nogometa. U trećem kolu prvenstva njegova momčad je stigla do prve pobjede ove sezone protiv Ourensea. Završilo je 3:0, a sve je bilo riješeno u zadnjih 15 minuta prvog poluvremena.

Strijelci za Barcelonu su bili Victor Barbera u 31. minuti iz kaznenog udarca, Toni Fernandez u 41. minuti i Guille Fernandez u 45. minuti. Pogodak koji je Toni postigao za 2:0 bio je povijesni jer je sa 16 godina i 33 dana na svom debiju postao najmlađi strijelac u povijesti Barcine druge momčadi, a sam gol je bio spektakularan.

Akrobatski gol nakon lijepe asistencije

Nakon lijepe akcije tipične za Barcinu školu nogometa, lopta je stigla do Fernandeza koji je na vrhu kaznenog prostora uposlio Oscara Urenu (21) iz Dominikanske Republike i nastavio trk u srce kaznenog prostora. Urena je loptu krasno primio i lagano podignuo prema mjestu gdje je Fernandez utrčao, a on je izveo akrobatski udarac škaricama za povećanje vodstva Barcelone.

Fernandez je U-17 reprezentativac Španjolske, a za mlađe selekcije izabrane vrste je do sada skupio 14 nastupa i zabio pet pogodaka. Primarna pozicija mu je mjesto napadača, ali može igrati i na oba krila te na poziciji ofenzivnog veznog igrača. Ugovor s Barcelonom ga veže do ljeta 2027. godine.

Barça Atlètic [1] - 0 Ourense - Toni Fernández 40´. GREAT GOAL.
byu/Yaysuzu insoccer

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.