VIDEO Sudački ekspert: Šarlija je trebao dobiti crveni karton. Nema rasprave ni priče

Screenshot: MAXSport

ISTRA je šokantnim pogotkom Matea Lisice iz 101. minute pobijedila Hajduk 1:0 na Poljudu u sedmom kolu SuperSport HNL-a. Bio je to prvi poraz splitskog kluba u novoj sezoni, koji sada s 15 bodova iz šest utakmica predvodi ljestvicu hrvatskog prvenstva.

Utakmica je imala toliko dugu sudačku nadoknadu zato što je stoper Hajduka Zvonimir Šarlija u 90. minuti nogom u glavu udario napadača Istre Antu Ercega, kojem se potom ukazivala pomoć. Puljani su poslali dugu loptu na polovicu domaćina, gdje se Erceg borio s dvojicom suparničkih braniča. Lopta je poskakivala, a Erceg ju je pokušao glavom primiriti, pri čemu je tijelo spustio iznimno nisko. S druge strane, Šarlija je pri pokušaju izbijanja lopte snažno udario najboljeg gostujućeg igrača u glavu.

 

Utakmice HNL-a možete gledati na MaxSport kanalu Hrvatskog Telekoma, kao i emisiju koja ide svako kolo nakon posljednjeg susreta.

Erceg je nakon udarca nastavio igrati

Po snimci se čini da je Erceg na trenutak izgubio svijest, no ubrzo je bilo jasno da je pri svijesti ležao na tlu, nakon čega su liječnici uletjeli na teren. Osim toga, Erceg je odigrao utakmicu do kraja s podljevom na licu te je čak asistirao Lisici za pogodak. Šarlija se odmah ispričao te stao pozivati liječnike.

Glavni sudac Igor Pajač stoperu Hajduka dao je žuti karton. Poznati hrvatski sudački autoritet za Index izjavio je kako je Šarlija trebao dobiti direktan crveni karton. "Tu nema nikakve rasprave ni priče", poručio je za Index sugovornik.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.