VIDEO Težak poraz Uniteda od Tottenhama. Fernandes dobio izravan crveni karton

Foto: EPA

TOTTENHAM je, gostujući na stadionu Old Trafford, pobijedio Manchester United 0:3 u šestom kolu Premier lige. Londonska momčad trenera Angea Postecogloua time je došla na deset bodova i sada se nalazi na osmome mjestu. Mančesterski sastav, čiji je trener Erik Ten Hag, s trećim ovosezonskim porazom ostao je na sedam bodova, odnosno na 12. poziciji u engleskom prvenstvu.

Osim što je izgubio, United je napadački odigrao vrlo lošu utakmicu, što pokazuje statistika. Prema podacima Sofascorea, Tottenham je imao 24 udarca i devet velikih prilika, dok je United imao 11 udaraca i nijednu veliku priliku. 

Grafika: Sofascore

Rani gol Tottenhama i crveni karton Brune Fernandesa

Tottenham je poveo već u trećoj minuti. Branič Micky van de Ven presjekao je dodavanje na svojoj polovici i sjurio se prema golu Uniteda. Pretrčao je šezdesetak metara, ušao u kazneni prostor i poslao oštar ubačaj. Lopta je došla do ofenzivca Brennana Johnsona, koji ju je s lakoćom spremio u mrežu za svoj četvrti pogodak u sezoni. 

Johnson je u 20. minuti bio blizu udvostručenja vodstva, ali je pogodio stativu. Opasno je škaricama probao i Cristian Romero u 33. minuti, dok u 38. Timo Werner nije zabio iako je izašao sam na golmana Andrea Onanu, koji je nogom zaustavio loptu.

Unitedov ofenzivac Alejandro Garnacho u 37. minuti zatresao je stativu udarcem iz voleja, da bi pet minuta kasnije domaća momčad ostala s desetoricom. Kapetan Bruno Fernandes se poskliznuo i pritom visoko podigao nogu te zahvatio Jamesa Maddisona. Glavni sudac utakmice Chris Kavanagh dao mu je direktan crveni karton. 

Debakl Uniteda

Nakon šoka na startu utakmice United je identičnu situaciju doživio početkom drugog dijela. Johnson je prošao desnom stranom, dodao u sredinu, a lopta se uz malo sreće odbila do Dejana Kuluševskog te je on u 47. minuti spretno povećao na 0:2. 

Brojčano oslabljeni United treći pogodak primio je u 77. minuti, kada je Dominic Solanke poentirao nakon ubačaja iz kuta. Ubrzo nakon trećeg gola Tottenhama snimljena je nekolicina Unitedovih navijača koji su napustili stadion prije kraja utakmice.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.