VIDEO Tu će se za 2 godine igrati Svjetsko prvenstvo. Navijači ulaze kroz ventilaciju

Foto: Screenshot/X

ARGENTINA je osvojila Copa Americu. U finalu je nakon produžetaka pobijedila Kolumbiju 1:0, a jedini pogodak zabio je Lautaro Martinez u 112. minuti. Finale će ostati obilježeno po ogromnom kaosu uoči početka, zbog kojeg je utakmica kasnila gotovo sat i pol. Naime, velik broj navijača uspio se probiti na Hard Rock stadion u Miamiju iako nisu imali ulaznice.

Kaotična organizacija Copa Americe

Nije ovo ni blizu prvi organizacijski propust na ovogodišnjem izdanju Copa Americe. Teško je reći je li više kriv CONMEBOL (krovna organizacija južnoameričkog nogometa) ili domaćini Sjedinjene Američke Države, ali scene na stadionima ne izgledaju nimalo ohrabrujuće za mjesto gdje će se igrati iduće Svjetsko prvenstvo 2026. godine kojem su domaćini Kanada, SAD i Meksiko. Pred njima je očito puno posla da bi spremni dočekali to natjecanje.

Nezapamćeni neredi dogodili su se nakon polufinala Kolumbija - Urugvaj (1:0) u Charlotteu. Igrači Urugvaja su odmah nakon utakmice vidjeli da im na tribini obitelji, točnije većinom žene i djecu, napadaju navijači Kolumbije kojima su bili okruženi. Odmah su, predvođeni Darwinom Nunezom, upali na tribinu te šakama kroz desetke kolumbijskih navijača probili put do svojih najmilijih kako bi ih spasili.

Navijači su na finale ulazili i kroz ventilacijski sustav

Ogroman organizacijski i navijački kaos prethodio je finalu. Navijači su uspjeli probiti zaštitne ograde te je u općem metežu velik broj njih uspio ući na stadion bez ulaznica. Samim time je bez mjesta na stadionu ostao i dobar dio navijača koji su imali ulaznice, a platili su ih između 1600 i 6000 dolara.

I dok se dio navijača na stadion probio nasilnim putem, kruže i videozapisi ljudi koji su na stadion ulazili kroz ventilacijski sustav. Zaista nevjerojatne scene za bilo koju utakmicu, a kamoli za finale jednog velikog natjecanja.

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.