VIDEO Zubac odličan u debiju Clippersa u vlastitoj dvorani. Sunsi slavili u drami

Foto: EPA

PHOENIX SUNSI pobijedili su Los Angeles Clipperse 116:113 nakon produžetaka u noći sa srijede na četvrtak po srednjoeuropskom vremenu. Bio je to prvi susret za obje momčadi u novoj sezoni NBA-a i debi Clippersa u novoj, vlastitoj dvorani Intuit Domeu nakon što su 25 godina dijelili domaćinstvo s Lakersima u Staples Centru/Crypto.com Areni.

Premijera na novom parketu bila je uzbudljiva s obzirom na dramatičnu završnicu, u kojoj je Jusuf Nurkić pogođenim slobodnim bacanjima odveo Sunse na tri poena razlike. James Harden je najprije promašio slobodno bacanje, a zatim u preostale tri sekunde trebao dobiti loptu i pokušati tricom donijeti nastavak utakmice. Međutim, gosti su presjekli dodavanje i pobjedom ušli u sezonu.

VIDEO: Arena Sport

Zubac ubacio 21 poen

Harden je s double-double učinkom od 29 poena i 12 skokova bio najefikasniji igrač susreta, a pratio ga je Ivica Zubac, koji je također odigrao sjajnu utakmicu. Hrvatski centar imao je 21 poen i devet skokova, ali je u produžetku imao problema s prekršajima.

Grafika: Sofascore

Phoenix su predvodili Kevin Durant s 25 poena i sedam asistencija i Bradley Beal s 24 poena. Prvi, povijesni koš u Intuit Domeu postigao je košarkaš Clippersa Norman Powell u 17. sekundi utakmice. Sunsi će u idućoj utakmici igrati protiv Lakersa, dok Clippersi idu Denver Nuggetsima.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.