Vini i Mbappe se ne podnose? Brazilac je ovim potezom srušio priče i oduševio

Screenshot: Twitter

KONAČNO je Kylian Mbappe zabio u prvenstvenoj utakmici za Real. Navijačima prvaka Španjolske i Europe posebno je drago što je prvijenac u La Ligi postigao na Santiago Bernabeuu. Ubrzo zatim dodao je iz penala i drugi za 2:0 protiv Betisa u četvrtom kolu La Lige. 

Kamera je ulovila Vinija kako prepušta penal Mbappeu. Ancelotti je to kasnije potvrdio

No pitanje je bi li Mbappe nastavio post koji je već zabrinjavao navijače Reala da nije bilo genijalnog dodavanja Federica Valverdea u 67. minuti te Viniciusove velike nesebičnosti osam minuta kasnije. Ono što se dalo naslutiti kada je dosuđen penal za Real gestom Vinija prema Mbappeu, uhvaćenom kamerom, nakon utakmice je potvrdio Carlo Ancelotti: "Vinicius je bio jako nesebičan. Penal je prepustio Mbappeu. Njihov odnos je dobar."

Posljednja rečenica Realovog trenera je znakovita i zahtijeva kratko pojašnjenje. Zašto je Ancelotti uopće osjetio potrebu istaknuti da je odnos dvije velike zvijezde kluba dobar? Zato što se nakon Mbappeove "krize", prve tri prvenstvene utakmice bez gola, po medijima i društvenim mrežama počelo potencirati kako je to posljedica i lošeg odnosa između Francuza i Brazilca.

Zašto je Realov trener istaknuo da je odnos između dvije megazvijezde dobar?

Kao potvrda te teze navodio se i trend suradnje između Viniciusa i Mbappea. Tako su u prvoj zajedničkoj utakmici za Real jedan drugom dodali 12 puta, u drugoj je to već palo na 4, da bi u trećoj iznosilo mizerna 2 međusobna dodavanja. Tome se dodalo i par slika uhvaćenih dok jedan drugom prigovaraju zbog sebičnosti i afera je bila na putu. 

Pobornici ove teze dodavali su i kako njihov odnos pogoršava to što Vinicius i Mbappe igraju istu poziciju te da su prevelike zvijezde kako bi mogli zajedno funkcionirati. I onda je Vinicius efektno srušio sve ove priče. Iako je on po hijerarhiji onaj koji je trebao izvesti penal, prepustio ga je Mbappeu. To je pohvalno po Vinija iz par razloga.

Viniciusa hvale iz par razloga

Najlakšu priliku za gol darovao je Mbappeu iako je rezultat u tom trenutku bio neizvjestan. Nadalje, nitko mu ne bi zamjerio da je sam izveo penal jer je Mbappe već postigao gol na toj utakmici. Konačno, Vinicius je ove sezone i do ovog penala zabio također samo jedan gol kao Mbappe, pa je sigurno gladan golova. Usprkos svemu navedenom, dao je penal Mbappeu i tako pobrao velike simpatije suigrača, trenera, navijača i javnosti. 

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.