Vinicius Junior: Suci su protiv nas

Foto: EPA

BRAZIL je u petak u drugoj utakmici skupine D na Copa America u Las Vegasu pobijedio Paragvaj 4:1 čime se približio četvrtfinalu. Kolumbija, koja se već kvalificirala u četvrtfinale, prva je u skupini D sa šest bodova nakon dvije utakmice, dok je drugi Brazil s četiri boda. Kostarika je treća s jednim bodom, a Paragvaj je na zadnjem mjestu bez bodova i ispao je iz natjecanja u grupnoj fazi.

Unatoč snažnom startu Brazila, Paragvaj je bio taj koji je zamalo poveo u 15. minuti kada je se udarac Damiana Bobadilla odbio od Edera Militao i zamalo prevario brazilskog vratara Alissona Beckera, koji je pokazao brze reflekse da spriječi udarac. Brazil je imao priliku povesti u 28. minuti nakon što mu je dosuđen kazneni udarac zbog igranja rukom, ali je Lucas Paqueta promašio da bi se sedam minuta kasnije iskupio centaršutom za Viniciusa Juniora koji zabija za vodstvo 1:0.

Sve je bilo gotovo do poluvremena

Krilni napadač Girone Savio udvostručio je prednost Brazila u 43. minuti nakon što je naletio na odbijenu loptu unutar šesnaesterca, a Vinicius Junior je u sudačkoj nadoknadi zabio svoj drugi gol za vodstvo Brazila 3:0. Paragvaj je smanjio nakon prekida u 48. minuti pogotkom Omara Alderetea.

Brazilu je dosuđen kazneni udarac u 68. minuti, opet nakon igranja rukom Mathiasa Villasantija, i ovaj put je Paqueta bio precizan za konačnih 4:1. Brazil u utorak u Kaliforniji igra s Kolumbijom i remi bi mu bio dovoljan za prolazak u četvrtfinale, a Paragvaj u Teksasu s Kostarikom koja ima male šanse za prolaz u četvrtfinale.

Vinicius: Suci su protiv nas

Krilni napadač Real Madrida je bio neprikosnoveni igrač utakmice. Osim dva gola, daleko je više očarao čarolijama koje je izvodio u igri, izluđujući čuvare. U samo par sekundi je: prebacio dvojicu suparnika tako što je žonglerski odigrao samom sebi u for petom jedne i špicom druge kopačke, pa odmah zatim jednom od čuvara gurnuo loptu kroz noge te onda namjestio priliku za gol.

Zatim je opet izvozao dvojicu čuvara, i to prvo "sombrerom", tako da ih je prebacio loptom, a onda jednog po jednog slanjem u prazno. Paragvajci su ga zatim zaustavili kako su jedino mogli - faulom. Nakon utakmice, iznervirani Vinicius je izjavio: "Samo želimo staviti Brazil na poziciju koju zaslužuje. Teško je igrati na ovim stadionima zbog loših terena. Suci su protiv nas i ne sviraju nam čiste prekršaje. Način na koji nas CONMEBOL tretira je kompliciran."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.