Vinicius, Rodrigo i Endrick neće igrati za Brazil? Predsjednik države bi ih izbacio

Foto: EPA

PREDSJEDNIK Brazila Luiz Inacio Lula da Silva zagovara da za njegovu reprezentaciju igraju samo igrači koji su trenutno u domaćoj ligi. Lula je na gostovanju na jednoj radijskoj postaji izrazio svoje mišljenje, i to dan nakon što je Brazil pobijedio Čile u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine. Oba pogotka postigli su igrači iz domaćeg kluba Botafoga - Luiz Henrique i Igor Jesus

"Igrači koji su trenutno u brazilskoj ligi nisu ništa lošiji od onih koji igraju u stranim ligama. Nema vani sjajnih igrača, nitko tamo nije ni Garrincha ni Romario. U Brazilu igraju igrači jednake kvalitete kao i oni koji igraju u Europi. Zato moramo dati priliku onima iz naše lige", rekao je brazilski predsjednik.

Lula je velik sportski fan i često komentira nogomet i ostale sportove. Javno je da je navijač Corinthiansa iz Sao Paula. Njegova reprezentacija spomenutom je pobjedom protiv Čilea izašla iz krize, u koju je upala na početku kvalifikacija. Trenutno je na četvrtom mjestu na ljestvici južnoameričkih kvalifikacija, dok je Čile na desetom. Prvih šest reprezentacija ide izravno na Svjetsko prvenstvo.

Standings provided by Sofascore

 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.