Vojnović o Livajinom odlasku: Ne želim da me zamrzi pola Hrvatske

Foto: Goran Stanzl, Slavko Midzor/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija na Opus Areni izgubila je od Turske 0:1 u sedmom kolu skupine D kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Bivši hrvatski nogometaš Aljoša Vojnović u studiju Nove TV kao stručni komentator uoči susreta govorio je o Marku Livaji, kapetanu Hajduka koji se oprostio od reprezentacije.

Vojnović: Livaja je promijenio osam-devet klubova. Što nam to govori?

"Najdelikatnija tema koju smo morali otvoriti večeras. Livaja je donio dobru odluku, ona je dobra za njega. Vjerujem da je ne bi donio da je mislio da nije dobra. Kada uzmemo u kontekst HNS i izbornika, nije bilo velike kuknjave u medijima. Neke stvari mi ne znamo, no čini mi se da ta odluka nije nikoga iznenadila. Idemo dalje, reprezentacija je veća od svih, s te je strane prošlo OK.

Vjerujem da su i navijači Hajduka zadovoljni tom odlukom. Imam puno prijatelja hajdukovaca. Mnogi misle da Livaja nije bio dovoljno korišten u reprezentaciji, iako je imao bitnu ulogu na Svjetskom prvenstvu. Njima je u redu da nije dio te cijele priče. Sad ćemo spomenuti drugi dio navijača, to su svi ostali koji ne gledaju blagonaklono na Livaju.

Njihov put je da onaj tko ne želi biti tu, ne mora biti. Ono što je specifično... Gledamo Livaju kao profesionalca, ali on je prije svega čovjek. Promijenio je osam-devet klubova. Što nam to govori? Najčešće su to oni koji traže idealnu situaciju za sebe. A pritom ne mislim samo na pitanje trenera ili na banalne stvari poput udaljenosti aerodroma od mjesta u kojem žive", rekao je Vojnović.

Vojnović: Ne želim da me zamrzi pola Hrvatske

"Nagađam i pokušavam što bolje ispričati, ne želim da me zamrzi pola Hrvatske. Livaja je netko tko se tražio. Pronašao se u Hajduku, odgovara mu ta situacija. Mislim da nemam mandat za osuđivanje. Ja sam promijenio 13 klubova, imao sam upravo takav stav.

Odlazio sam i zbog glupljih stvari od Markove u kontekstu reprezentacije. Odluka je skroz OK. Problematičan dio je tajming odluke jer nas je ona stavila u problem. Livaja bi, da nije donio takvu odluku, vjerojatno bio u prvom sastavu. Vrijeme će pokazati svoje. Livaja mora živjeti sa svojom odlukom.

Ne sudim niti guram priču na jednu ili drugu stranu. Volio bih da Livaja jednog dana, kada sjedne sam sa sobom, kaže: 'To je bila dobra odluka'", zaključio je Vojnović, bivši igrač Osijeka, Slaven Belupa, RNK Splita, Istre i drugih klubova.

Jarni: Gubitak Livaje je velik

Komentar je dao i bivši hrvatski reprezentativac i sada izbornik mlade reprezentacije Robert Jarni: "Bez obzira  što nema ostalih igrača, gubitak Livaje je velik. Uvijek je davao sve od sebe, uvijek je dobro odigrao. Poštujem njegovu odluku."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.