Vrankovićevo opravdanje: Greške u završnicama se događaju zbog naše mladosti

MAKEDONIJA je pokazala da mučenje s Fincima u prvom kolu nije bila slučajnost. Hrvatska je u drugom kolu Eurobasketa poražena od Makedonaca 78:76 nakon što su izabranici Joke Vrankovića imali 12 koševa prednosti. Bila je to još jedna blijeda partija bez glave i repa što se posebno vidjelo u zadnjim minutama utakmice.

> Poraz od Makedonije i nije toliki šok: Hrvatska promašila pobjedu u posljednjim sekundama

> Nowitzki i Kaman potopili Italiju, Parker najbolji u pobjedi protiv Izraela

> Prva pobjeda BiH na Eurobasketu nakon 14 godina: Teletović potopio Crnu Goru, Srbija bolja od Latvije

Makedonija je tako upisala prvu pobjedu nad Hrvatskom u povijesti, a izbornik Joke Vranković je nakon utakmice rekao:

"Nema vremena za plakanje ili slavlje. Šteta što nismo prelomili utakmicu u našu korist. U posljednje tri minute smo dopustili Makedoniji tri skoka u napadu, našu čistu loptu pretvorili u mrtvu i lagano im dali dva bacanja. Sve nas je to koštalo. Zbog tih par pogrešaka je utakmica otišla na njihovu stranu. Šteta što zadnji šut nije ušao", rekao je Vranković.

Ante Tomić je posljednjih sedam minuta gledao s klupe.

"Tomić je propustio nekoliko treninga pa moramo biti obazrivi i zbog toga mu je minutaža bila smanjenja. Jedan od razloga što je igrao Žorić, a ne Tomić je taj što je bolje branio preuzimanje McCalebba."

Hrvatska je u zadnjih nekoliko minuta radila pogreške, a zadnji napad odigrala amaterski.

"Takve pogreške nam se u završnicama ne smiju događati. To je posljedica naše mladosti. Dogodi se, nismo se opustili. Neke se stvari dobivaju iskustvom i rutinom", kaže Vranković koji je dodao da su nas i suci oštetili.

Hrvatska je osim poraza doživjela još jedan neugodan trenutak. U 35. minuti Marko Tomas je pao i odskakutao na tribine. Više se nije vraćao na parket, a nakon utakmice je rekao:

"Puklo je, gotov sam."

Tomas sad mora na preglede, ali ne sluti na dobro.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.