Vrbanović: Baš je čudno što je Lyon objavio iznos transfera

OSAM milijuna eura odštete plus milijun i pol eura eventualnog bonusa koji bi trebao pripasti Dinamu bilo je dovoljno da čelnici Lyona dobiju dozvolu od Zdravka Mamića za realizaciju transfera Dejana Lovrena u redove višestrukog francuskog prvaka.

> Francuzi objavili cijenu: Za Lovrena osam milijuna eura plus 1,5 milijun bonusa

Lovren je danas kao prava zvijezda predstavljen novinarima u Lyonu, predsjednik Lavova 21-godišnjeg je braniča okarakterizirao kao "sigurnu investiciju u budućnost", a zajedno s Lovrenom na predstavljanju je u Francuskoj bio i direktor Dinama Damir Vrbanović koji je svoje dojmove prenio službenoj stranici Dinama.

"Iz cjelokupnog rukovodstva Lyona isijavalo je zadovoljstvo odrađenim poslom. Odlična je bila atmosfera, svi su se htjeli slikati s Dejanom, a i predsjednik kluba Jean Michel-Aulas inzistirao je da osobno predstavi Lovrena javnosti i okupljenim novinarima", rekao je Vrbanović koji je ostao pomalo iznenađen činjenicom da je Michel-Aulas na press konferenciji iznio detalje transfera:

"Da, to je bilo prilično iznenađujuće s obzirom da su Francuzi cijelo vrijeme u tajnosti držali sve informacije vezane za transfer."

Lyon gostuje na proslavi stotog rođendana?

Ipak, Vrbanović je otkrio kako su se sve zainteresirane strane dogovorile za objavu financijskih detalja zbog brojnih špekulacijama koje su se proteklih dana pojavile u medijima iako je još jučer Dinamov direktor govorio kako neće objaviti cifru jer to Lyon ne želi: "Priče o deset milijuna eura odštete su neutemeljene i smiješne. Puno je toga netočnog objavljeno u francuskim medijima pa su u Lyonu odlučili objavom prekinuti sva nagađanja."

Osim realizacije transfera, Vrbanović je u Lyonu dogovorio odigravanje dvaju prijateljskih utakmica, a prema riječima direktora Modrih postoji mogućnost da Francuzi budu gosti na proslavi stotog Dinamova rođendana: "Detalje još moramo usuglasiti, ali postoji obostrana želja. Ipak, glavnu će riječ na kraju imati treneri", zaključio je Vrbanović.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.