Vujošević moli pomoć razmažene publike: Osjećam da Cibona računa na ovu titulu!

U BEOGRADU se posljednjih dana košarka živi na jedan zaista drugačiji način. Sve je spremno za utakmicu sezone, okršaj Cibone i Partizana, najboljih momčadi regije. Duška Vujoševića pomalo je zastrašila euforija koju je Partizan proizveo sjajnim rezultatima u Euroligi. Zastrašio ga je, zapravo, mentalitet naroda koji, poznato je, često bira utakmice. Zato je razdoblje uoči velikog meča iskoristio ponajviše za animiranje navijača. Koji bi u finalu vrlo lako mogli biti presudan faktor.

"Zaista nam treba ta pomoć domaćeg terena. Ne u vidu suđenja, već želimo da Arena zaista bude popunjena do posljednjeg mjesta. Mnoge je ponijela euforija kada smo igrali protiv CSKA, a euforija često nosi i nerealne želje da se pobijedi protivnik koji se realno, teško ili nikako može pobijediti. Ne želim razmažene navijače koji biraju utakmice. Uvijek se sjetim engleskih nogometnih utakmica, njihovi su stadioni uvijek puni. Nama protiv ovakve Cibone u jednoj teškoj utakmici zaista treba pomoć publike.", naglašava trener Partizana.

Prije nego se okrenuo očekivanjima od finalne utakmice, još jednom se Vujošević osvrnuo na teško izborenu pobjedu nad Crvenom Zvezdom.

"Jučer smo odigrali s jednom žešćom tenzijom koju nismo uspjeli pretočiti u mehanizme kojima se dobivaju takve utakmice. Nismo tenziju pretvorili u trčanje, jednu višu agresiju u obrani. Igrači su se stisnuli i promašivali lake koševe. Mojim igračima nisam samo trener, već i pedagog i od njih ću sutra tražiti da napetost pretvore u one stvari koje olakšavaju put ka pobjedi." 

Cibonu poznaje toliko dobro da je suvišno govoriti o opasnostima koje prijete, kao i o taktici koju će primijeniti.

"Utakmica s Cibonom je kruna sezone i sretan sam što u finalu s druge strane imamo ekipu koja je dostojan rival. Definitivno su zaslužili ovo finale. Na njihovu igru ne treba trošiti riječi. Lijepo su se izdignuli nakon prošle sezone koja je za njih bila teška. Potporu su našli u gradu i među ljudima kojima je stalo do košarke. Ove su sezone odradili odličan posao, i upisali čak i neke iznenađujuće rezultate u Euroligi. Imaju potrebno iskustvo, dobar spoj domaćih i stranih igrača, te sjajnog trenera. Perasović je ozbiljan čovjek koji ima jedan sistem rada u kojem momčad nije skup pojedinaca, već skupina koja jako dobro funkcionira. Moramo biti svjesni da su oni jako marljivo radili da bi se tek tako predali u finalu. U Beograd je stigla čitava delegacija kluba, osjećam da su strašno motivirani i da računaju na ovaj naslov."

Foto: Cropix

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.