Vukovi dlaku mijenjaju, ali ćud nikada

FARSA je gotova, makar ne bi trebala biti, jer za neozbiljnosti oko izbora nasljednika Velimira Perasovića pod Tornjem netko bi trebao odgovarati. Da podsjetimo, u četvrtak su čelnici kluba Tomislava Mijatovića, koji je bio pomoćnik svim Ciboninin trenerima otkako ga je Neven Spahija doveo u Savsku (izuzev Draženu Anzuloviću) proglasili novim trenerom, da bi istog dana - promijenili mišljenje! Priča je već izašla u javnost, Mijatović je kolegama rekao da mu je "izuzetna čast i zadovoljstvo", a nakon svega nekoliko sati dobili smo poruku "još ništa nije sigurno." I postalo je jasno da se ključne scene nisu odvijale tijekom razgovora s kandidatima...

Mijatović povukao ime zbog nastale situacije

I Mirko Novosel utjecao je na promjenu odluke, njegov je prvi kandidat bio Mršić, ali splet okolnosti jamčio je da će podršku dati i Piksiju Subotiću. Kakvu onda vjerodostojnost ima predsjednik kluba, nedavno izabrani profesor Previšić, u čije ime je Mijatović obaviješten da preuzima kormilo?

Mijatović se u međuvremenu zahvalio, postupio je ozbiljno za razliku od svojih šefova i povukao  svoje ime zbog nastale situacije. Interesni vrtlog izbacio je na kraju četvrtu opciju - bivšeg strijelca Cibone, Zdravka Radulovića.

Predsjednik Previšić rekao je danas prilikom inauguracije novog trenera da nikada, u nijednom obliku, Tomislavu Mijatoviću nije potvrdio da je novi trener, ali i da je siguran da nitko od nadležinih direktora, Knege i Nakića, to nije učinio. 'Ajmo malo razmisliti. Kako Previšić može tvrditi da je siguran u bilo što kada je riječ o klubu u kojem se već godinama ne zna pravo stanje računa, u kojem se dižu milijunski krediti, a novac dijeli inkognito, bez ikakve odgovornosti, u kojem se za imenovanje trenera traži provozija i gdje se dogodio sramotan raskol prilikom pregovora s Atlantic grupom koji su bili vitalni za klub na rubu propasti? Ili su ti pregovori morali propasti kako bi u klub ušle neke druge struje?

S druge strane, svatko tko imalo pozna Tomicu Mijatovića zna da je tihi radnik koji se nije laktario ni kada je trebao. Dvomjesečni predsjednik to očigledno ne zna, ili je previdio, kada je novinarima koji svakodnevno žive uz Cibonu iznio takvo tumačenje. Treba istaknuti da se ovdje ne raspravlja o Mijatovićevoj stručnosti, iskustvu ili rastućem trendu guranja u vatru mladih pomoćnika, s kojima su pogodili Siena, Barcelona (a možda će i Partizan), već se nastoji prepoznati logičan razlog slijeda događaja, koji su nakon obavljenih razgovora s trojicom kandidata, iznjedrili - četvrtog.

Radulović je u biti idealna opcija

Voljeli bismo da griješimo i da razgovori s Piksijem, Mršićem, Mijatovićem, pa i Novoselom nisu bili tek pokušaj manipulacije, a da se ime trenera u biti znalo mnogo prije nego što su pregovori počeli. Zdravko Radulović klupska je legenda "klimave" svakodnevnice i kao takav idealan je za različite kombinacije. A od njih se u Ciboni preživljava. Iako su Previšićevi direktori Nakić i Knego željeli Mijatovića za trenera, predsjednik se odlučio za drugu opciju. Dok javno stavlja ruku u vatru za svoju struku, koja "sigurno nije kontaktirala Mijatovića nakon pregovora", tu istu struku ne uvažava kada treba donijeti odluku o najboljem izboru za Cibonu. 

Dobar izbor svakako bi bila Atlantic grupa, no s njihovim dolaskom nestao bi utjecaj XL agencije, koju uz Roberta Jablana vodi Danko Drakulić, čovjek od velikog Previšićevog povjerenja koji je bio ključan za dovođenje regionalnog Final Foura u Zagreb. Tu je počela veza Previšića i Drakulića koji u Ciboni vidi idealnog partnera za plasman igrača na euroligaško tržište, dok Cibona svoju korist pronalazi u "komotnom" dogovoru s XL igračima koji će, kako se čini, pod Tornjem biti u većini. Među njima neće biti Bojana Bogdanovića i Leona Radoševića, koji su svoje karijere povjerili drugim ljudima, a trebali su biti kostur budućnosti Cibone...

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.