BOKS

Wilder dobio ponudu koja se ne propušta. 100 milijuna za tri borbe stoljeća

Foto: Guliver Image/ Getty Images

WBC prvak Deontay Wilder pred dogovorom je s engleskom streaming kompanijom koja mu zauzvrat traži ugovaranje triju mečeva s - Dominicom Breazealeom, Anthonyjem Joshuom i po svemu sudeći Tysonom Furyjem ili Vladimirom Kličkom.

Jedan od triju boksačkih teškaša dobio je ponudu iz snova koja bi mogla dovesti do zaista zanimljivih i dugoočekivanih borbi u bliskoj budućnosti.

Engleska streaming kompanija DAZN, koja se bavi prijenosom sportskih događaja, ponudila mu je 100 milijuna dolara da organizira tri spomenuta meča.

Prvo bi se u ringu trebao susresti s Brončanim Bombarderom, sunarodnjakom Dominicom Breazealeom koji je u 21 profi borbi ubilježio 18 nokauta i samo jedan poraz, koji mu je prije tri godine u Londonu nanio Anthony Joshua, također nokautom.

Nakon toga trebao bi ukrstiti rukavice s Joshuom, pa i Kraljem Cigana, Tysonom Furyjem, od kojeg se jedva nedavno obranio u borbi za WBC pojas. U igri je i spektakl s Vladimirom Kličkom u ulozi Wilderovog protivnika koji je nedavno najavio povratak u ring.

Budući da se radi o ogromnoj svoti, očekuje se da će Wilder potpisati ponuđenu suradnju i krenuti s obranom trona koji je dosad mudro čuvao izbjegavajući najjače protivnike, piše britanski Daily Mail.

Prvi put kada je naletio na nekog ozbiljnog oponenta, a to je nedavno bio Fury, Wilder se loše proveo. Od poraza ga je spasio samo jedan udarac koji je nakratko oborio Kralja Cigana pri kraju meča.

Američki boksač očito je shvatio da nikada neće dobiti poštovanje navijača ako bude izbjegavao najjače, pa je vrlo blizu prihvaćanja ove ponude. Izgubio ili pobijedio, nekada siromašan dječak iz ruralne Alabame bit će teži za 100 milijuna američkih novčanica.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.