Wonderkid Barce vraća se nakon godinu dana. Počeo trenirati poslije teške ozljede

Foto: Profimedia

GAVI (20), čudo od djeteta te ključni igrač Barcelone i reprezentacije Španjolske, počeo je trenirati sa suigračima u klubu 10 mjeseci nakon teške ozljede i pauze zbog koje je propustio gotovu cijelu prošlu sezonu te Euro. Fenomenalni veznjak je 19. studenog prošle godine na zadnjoj utakmici kvalifikacija za Euro, protiv Gruzije, dobio rupturu ligamenata desnog koljena. To je značilo dugu pauzu. Tako je i bilo te bi se ona do Gavijevog povratka utakmicama mogla protegnuti i do gotovo godinu dana. 

Koliki je to udarac za Barcelonu svjedoči što je Gavi usprkos mladosti te tome što će mu pauza biti tako duga, za Barcelonu već igrao 111 utakmica uz učinak od 7 golova i 14 asistencija. Da se nije teško ozlijedio, sigurno bi bio u prvoj postavi Španjolske na Euru jer je do tada za reprezentaciju sakupio 27 nastupa i 5 golova. 

Barcelona i Španjolska su prošlog studenog ostale u šoku

Gavi je na utakmici prošle jeseni prvo dobio udarac u desno koljeno, zbog čega je pao na travnjak, ali je nastavio igru. Međutim u idućoj akciji Gavi se opet ozlijedio na istom mjestu pokušavajući kontrolirati loptu i zato je morao napustiti igru.

Ubrzo se saznalo da će Barca bez njega morati braniti naslov te da za Španjolsku neće igrati ni Euro ni Olimpijske igre. Španjolskoj je on bio jedna od glavnih uzdanica u napadu na zlato na oba natjecanja. Zato nitko nije slavio pobjedu nad Gruzijom (3:1) za prvo mjesto na kraju kvalifikacija za Euro. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.