Xavi Simons se ozlijedio u Ligi prvaka. Neće igrati nekoliko tjedana

Foto: EPA

VEZNJAK RB Leipziga Xavi Simons (21) pauzirat će nekoliko tjedana nakon što je ozlijedio ligamente lijevog gležnja u porazu 0:1 od Liverpoola u srijedu u Ligi prvaka, objavio je u petak njemački klub. Nizozemski reprezentativac, koji je u Leipzigu na posudbi iz PSG-a, zamijenjen je nakon sudara s braničem Liverpoola Andrewom Robertsonom.

"Odluka o tome kako liječiti ozljedu tek treba biti donesena", objavio je Leipzig u četvrtak. Simmons je na 11 nastupa, tri pogotka i dvije asistencije u ovoj sezoni njemačkog prvoligaša. Ranije u karijeri nosio je dres Barcelone i PSV-a. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, procjenjuje ga na 80 milijuna eura.

Neće igrati za Nizozemsku u Ligi nacija?

Nizozemska je s pet bodova druga u skupini 3 elitnog ranga Lige nacija. U studenom će igrati s Mađarskom te Bosnom i Hercegovinom i pokušati osigurati plasman u četvrtfinale reprezentativnog natjecanja. Simons bi te susrete mogao propustiti nakon što je bio prvotimac u susretima Nizozemske u rujnu i listopadu. Ukupno ima 24 reprezentativna nastupa.

Standings provided by Sofascore
Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.