Xhaka je Bundesligu otvorio golčinom karijere. Umjesto da slavi oduševio je suparnike

Screenshot: SportKlub

GOL SEZONE. Tako se po medijima naziva ono što je u 12. minuti utakmice Borussia Mönchengladbach - Bayer Leverkusen (2:3) izveo Granit Xhaka. Veznjak osvajača duple njemačke krune je na startu prve utakmice nove sezone Bundeslige natrčao na odbijenu loptu te je s oko 25 metara ljevicom iz prve topovski ispalio u rašlje za vodstvo Bayera 1:0.

Xhaka je poznat po golovima iz daljine, ali čak ni on ne zabija ovako

Golman Jonas Omlin se bacio pod prečku, ali nije imao šanse protiv neobranjivog projektila, koji možete pogledati OVDJE. Xhaka je poznat po tome da zabija iz daljine. Uostalom, ovo mu je već četvrti gol koji je ove godine zabio udarcem izvan kaznenog prostora i po tome je u ligama Petice bolji jedino Phil Foden. Ali, ovo je previše čak i za njega.

Međutim prekrasan gol, kakav se zabija jednom u karijeri, Xhaka nije slavio. Dok su mu suigrači i navijači bili u deliriju zbog remek-djela, on je tek digao ruke u zrak i vrtio glavom. Razlog za to što Xhaka čak ni ovakvu golčinu nije htio slaviti je što ju je postigao protiv svog bivšeg kluba.

Poštovanje klubu u kojem se proslavio

Iskusni (31) Xhaka je naime još kao tinejdžer, prije 12 godina, iz matičnog Basela došao u Mönchengladbach te se tamo proslavio. Bio je kapetan i igrao za taj klub četiri godine, prije nego što je prešao u Arsenal uz odštetu od 45 milijuna eura. Prošlog ljeta se vratio u Njemačku, ali u Bayer.

S njim je prvu sezonu završio senzacionalno, duplom domaćom krunom i finalom Europa lige. Novu sezonu je otvorio fenomenalnim golom za Leverkusen, ali i potezom kojim je oduševio navijače kluba kojem je zabio. 

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.