Završena F1 sezona, Verstappen stigao do 19. pobjede u 22. utrci

Foto: Profimedia

SVJETSKI prvak Nizozemac Max Verstappen (Red Bull) pobjednik je posljednje utrke sezone Svjetskog prvenstva Formule 1 u Abu Dhabiju, zaključivši tako sezonu s 19 pobjeda u 22 utrke.

Trostruki uzastopni svjetski prvak ove sezone nije slavio na samo tri utrke. U Saudijskoj Arabiji i Azerbajdžanu pobijedio je njegov momčadski kolega Meksikanac Sergio Perez, dok je u Singapuru pobijedio Španjolac Carlos Sainz u Ferrariju. Verstappen je današnjim trijumfom u Abu Dhabiju stigao i do 54. pobjede u karijeri, čime je prestigao Nijemca Sebastiana Vettela na vječnoj listi najboljih trkača. Sada je Verstappen sam na trećem mjestu, a ispred njega su samo Britanac Lewis Hamilton (103) i Nijemac Michael Schumacher (91).

Monegažanin Charles Leclerc (Ferrari) bio je drugi, dok je Britanac George Russell (Mercedes) zauzeo treće mjesto.

I prije utrke u Abu Dhabiju sve je bilo riješeno. Verstappen je odavno svjetski prvak s 575 bodova, drugi je Perez s 285 bodova, a treći je Britanac Lewis Hamilton u Mercedesu s 234 boda. Danas je odlučeno tek drugo mjesto među konstruktorima. Iza uvjerljivo najbolje ekipe Red Bulla (860), Mercedes je na kraju zauzeo drugo mjesto s 409 bodova, samo tri boda ispred Ferrarija.

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.