Zbog skandala im je bilo oduzeto šest bodova. Unatoč tome su u četvrtfinalu

Foto: Profimedia

NOGOMETAŠICE Kanade pobijedile su reprezentaciju Kolumbije 1:0 u Nici i unatoč kazni, zbog koje im je oduzeto šest bodova, s tri boda su uspjele izboriti plasman u četvrtfinale olimpijskog turnira, jer su svladale sve suparnice u grupnoj fazi natjecanja.  Za minimalnu pobjedu nad Kolumbijkama u Nici pogodak je postigla Vanessa Gilles (61.).

Obje su reprezentacije završile s po tri boda i obje su se probile u četvrtfinale, Kanađanke kao druge, a Kolumbijke kao jedna od dvije najbolje trećeplasirane ekipe. Prvo mjesto u skupini sa šest bodova osvojila je Francuska koja je u Lyonu svladala reprezentaciju Novog Zelanda 2:1. Marie-Antoinette Katoto (22., 49.) postigla je oba pogotka za pobjednice, a Kate Taylor (42.) je bila precizna u novozelandskoj reprezentaciji.

Skandal s dronom

Podsjetimo, ženska nogometna reprezentacija Kanade kažnjena je oduzimanjem šest bodova na Olimpijskom turniru u Parizu, dok je izbornica Bey Priestman suspendirana na godinu dana nakon skandala sa špijuniranjem dronom.

Priestman i njezina dva asistenta, pomoćna trenerica Jasmine Mander i analitičar Joseph Lombardi, ulovljeni su kako su dronovima špijunirali treninge suparničkog Novog Zelanda prije prve utakmice. Zanimljivo, Kanada je pobijedila s 2:1 nakon preokreta.

Nakon svih odigranih dvoboja u grupnoj fazi poznati su i parovi četvrtfinala, a sve će utakmice biti odigrane u subotu, 3. kolovoza.

Parovi četvrtfinala:

SAD - Japan (15 sati)
Španjolska - Kolumbija (17 sati)
Kanada i Njemačka (19 sati)
Francuska – Brazil (21 sat).

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.