Zdravko Marić: Treba nam bolja teniska infrastruktura

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

BIVŠI dopredsjednik vlade Republike Hrvatske i ministar financija Zdravko Marić postao je novi predsjednik Hrvatskog teniskog saveza, a izabran je jednoglasnom odlukom nazočnih članova Skupštine HTS-a na sastanku održanom u srijedu u Zagrebu. Zdravko Marić je na poziciji predsjednika zamijenio Nikolinu Babić.

Na Skupštini je bilo nazočno 39 članova s pravom glasa, od ukupno 50 skupštinara, a izboru je prethodilo iscrpno i detaljno izvješće o radu HTS-a u razdoblju od 2018. do današnje Skupštine. Nakon imenovanja Marić je za HRT izjavio:

"Nemam u ovom trenutku još puni uvid u stanje i sve detalje od financijskih izvještaja, organizacijskih i drugih stvari do nekih možda i prijepora, nezadovoljstva i odnosa. O tome nešto znam, ali nemam puni uvid da bih nešto sad u ovom trenutku mogao reći, ali u svakom slučaju ja bih rekao ništa nije nerješivo i mislim da na ovu cijelu temu tenisa i izbora novog predsjednika gledam vrlo pozitivno. Ne bih se između ostaloga niti primio tog posla."

"Prioritet su djeca"

Na pitanje koji će mu biti prioriteti je rekao: "Prioriteti su u svakom savezu, a u teniskom pogotovo, jer je individualni sport, rad s mladima, djeca, kako i na koji način ih privući u što većem broju, kako ih što bolje i kvalitetnije teniski obrazovati, trenirati, izgrađivati ih kao tenisače, ali i kao ljude, a isto tako i kako ih što dulje zadržati u tenisu.

Jako mali postotak ugleda svjetlo vrhunskog tenisa, ali dobar dio njih može i preko tenisa doći do vrhunske škole, koledža, bilo u inozemstvu, bilo u Hrvatskoj, završiti i postati akademski obrazovani građani, u isto vrijeme netko će ostati dulje u tenisu, bit će teniski dužnosnik, trener ili što god, ili na kraju u konačnici jedan aktivni rekreativac. Međutim, za tako nešto potrebno je osnaživanje klubova, potrebno je osnaživanje i daljnje unapređenje sustava trenerskog kadra. Tu ne mislim samo na teniske trenere nego usko vezano su i psiholozi i fizička priprema sportaša i svega onoga što je dio modernog, vrhunskog sporta.

I na kraju infrastruktura, o kojoj mislim da trebamo ne samo govoriti nego i djelovati. Teniska infrastruktura, i tenis kao takav, zaista zaslužuje daljnji iskorak i daljnju nadogradnju u odnosu na ovo što trenutno imamo. Tu treba, naravno, pripremiti jako dobro, što volimo reći, teren. Dakle, tu sam svjestan svih određenih ograničenja, ali djelovati treba odmah."

Komentare možete pogledati na ovom linku.

Pročitajte više

 
Komentare možete pogledati na ovom linku.